Namiesto kritiky obhajoba previnilca

Sportnet|22. okt 2007 o 00:00

Ako sme tušili, po východniarskom derby Prešov Humenné prišiel "atak" smerom k arbitrovi stretnutia. Ten totiž podľa trénera oslabil hostí tak

výrazne, že ich plány na ihrisku lídra sa nedali realizovať.

PREŠOV. Takto to aspoň po vylúčení Grundzu, dovolíme si tvrdiť, zbytočnom a hlúpom v šiestej minúte derby, prezentoval tréner hostí Jozef Valkučák. Namiesto kritiky udretia protihráča, obhajoba previnilca.

Zastal sa vylúčeného

"Môžeme my trénovať, pripravovať sa na Tatran Prešov, keď po takom momente, ktorým rozhodca jednoznačne ovplyvní priebeh celého zápasu. Náš chlapec (Grundza pozn. red.), lebo my poznáme aj Josla čo je za provokatér, udrel najsamprv nášho hráča. Nejako sa tam potom šmykli. Mám tu aj hráča, čaká vonku, nech povie čo sa stalo. Tento moment ovplyvnil zápas. Nepripravovali sme sa na to, že od začiatku budeme hrať desiati. Chlapcom nemám čo vytknúť. Klobúk dolu pred ich výkonom. Prešov mal nejaké šance, niečo si vypracoval. Je to prvé mužstvo tabuľky, ktoré má svoju silu. Našim musím poďakovať, že proti takému súperovi uhrali vyrovnanú partiu," šokoval tvrdením tréner, mužstvo ktorého určite poctivo bojovalo, ale za vlastnú polovicu sa dostalo ozaj len sporadicky. Aj to až v druhom polčase.

Súper len rúcal

"Čo k takému hodnoteniu zápasu dodať?," položil si otázku tréner Prešovčanov Roman Pivarník. "My máme na konte jedenásť výhier, Humenné jednu. Aj týmto pohľadom je zápas s týmto súperom hlavne o dobýjaní jeho obranného valu. Hostia znovu hrali z hlbokého bloku. Ich jediný vysunutý hráč sa pohyboval v okolí stredového kruhu. Zase to teda bolo o dobýjaní, o prvom góle. Mali sme šance, nastrelili brvno. Humenčania vystrelili smerom k našej bráne jediný raz. Aj tá, hoci Buchta po nej šiel, smerovala vedľa. S tým, že hostia, či kompletní alebo nie, budú iba brániť, sme rátali. Teší nás, že sme rolu búšenia do plných napokon zvládli."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Namiesto kritiky obhajoba previnilca