Najväčšiu posilu spoluhráči prehliadali, kouč sa hneval

Pavol Spál, SITA|21. aug 2012 o 12:53

Ak máte v tíme hráča ako Persie, musíte útoky smerovať cez neho. My sme to nevyužili, hneval sa tréner United Alex Ferguson.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom SME o 21.46.

BRATISLAVA. Konkurenti mu závideli. Tréner Manchester United Alex Ferguson sa po kúpe Robina van Persieho pýšil, aký senzačný útok má k dispozícii.

„Vďaka Persiemu má United zrejme najlepší útok na svete. Sú o päť yardov pred nami,“ vyhlásil nedávno Roberto Mancini, tréner Manchester City - úradujúceho šampióna Anglicka.“ Zatiaľ ako najlepší nepôsobí.

V prvom kole United nedal gól, v Evertone prehral 0:1. I slovenský brankár Ján Mucha na lavičke náhradníkov liverpoolskeho klubu oslavoval cenný triumf.

Nie je zohraný

Persie naskočil do zápasu až v 68. minúte, vystriedal Wellbecka. „Van Persie s nami toho veľa neodohral, preto som ho nechal najprv na lavičke. Mal som pokušenie postaviť ho od začiatku, ale rozmyslel som si to. Nabudúce zrejme dostane šancu v základe,“ citujú Fergusona britské médiá.

Hneď po príchode zahral Persie dva rohové kopy – súper ich poľahky zneškodnil.

O pár minút sa pripomenul ešte raz, keď dal jasličky súperovmu obrancovi a ponúkol zakončenie pre Kagawu. A potom už nič. „Hrali sme až príliš okolo neho. Persie dostal málo prihrávok. Chýbali tam prieniky. Ak máte v mužstve hráča ako on, musíte útoky smerovať cez neho,“ povzdychol si Ferguson.

Takmer si nekopol

Holanďan, ktorý prišiel z Arsenalu za 24 miliónov libier, sa väčšinou pohyboval na hrote útoku a čakal na prihrávky. Márne. Nedostal sa takmer k ničomu, nevystrelil na bránu. Takmer si nekopol.

„V šestnástke proti obrancom si vie poradiť, ale my sme to dostatočne nevyužili.“

United mal k dispozícii prvého (Persie) i druhého (Rooney) najlepšieho strelca minulej sezóny Premier League, mužom zápasu však bol súperov hráč - Marouane Fellaini, ktorý gólom rozhodol.

„Fellaini je urastený mládenec a oni naňho nakopli loptu. To bolo všetko. My sme boli lepší, viac sme držali loptu. Nemám hráčov za čo kritizovať,“ dodal kouč United a už tradične si poťažkal na rozhodcov. „Hrať na Evertone je vždy zložité. Rozhodcovia sú ovplyvnení divákmi a atmosférou na štadióne.“

Úvodný zápas prehral United naposledy pred ôsmimi rokmi. United sa snaží získať na hosťovanie ďalšiu veľkú hviezdu – stredopoliara Kaká. Kedysi najlepší hráč sveta nemá miesto v základnej zostave Realu Madrid.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Najväčšiu posilu spoluhráči prehliadali, kouč sa hneval