Najväčšie rezervy mali Podhradčania v koncovke

Sportnet|1. dec 2007 o 00:00

Po viac ako dvojročnej pauze sa do Spišského Podhradia vrátil Emil Jacko, ktorý sa posadil na trénerskú lavičku. Prichádzal do známeho prostredia a

hoci počas letnej prestávky nebolo veľa času na prípravu, veľmi rýchlo našiel spoločnú reč s novým mančaftom. Ten prešiel počas jesennej časti viacerými nečakanými zmenami, ktoré sa podpísali aj pod výkony. Neboli najlepšie ani najslabšie, skôr celok zaradili do stredu tabuľky, ktorý je reálnym odzrkadlením sily toho amatérskeho mančaftu.

SPIŠSKÉ PODHRADIE. Pred začiatkom sezóny nemali prehnané ciele ako bojovať o popredné priečky, skôr si chceli udržať stred tabuľky a vyhnúť sa dolným poschodiam a balansovať tak na tenkom ľade zostupu. "Vedeli sme, čo môžeme od tejto sezóny očakávať, avšak nečakané odchody aj zranenia hráčov nám skrížili plány. S odchodom strelca Kukuľa sa mužstvo postupne vyrovnalo, ale nahradiť ho úplne sme nedokázali. Za krátky čas sa nám podarilo aj vďaka príchodom hráčov z nižších súťaži urobiť kus dobrej roboty," hovorí tréner E. Jacko. Jeho zverenci sa počas jesennej časti pohybovali okolo desiateho miesta, neskôr sa ocitli aj na trinástom, ale niektoré prekvapujúce výsledky ich opäť posadili na solídne desiate miesto. Tréner neskrýval spokojnosť s umiestnením, ale predsa len ho mrzia niektoré nevydarené zápasy.

Domáce straty bodov mrzia

Nevyrovnané výkony pred vlastným obecenstvom ich obrali o viacero bodov, ktoré aj s odstupom času kormidelníka mrzia. "V domácom prostredí sme stratili trinásť bodov a pokiaľ by sme z nich získali len polovicu, mohli sme byť v tabuľke niekde úplne inde. Sú to iba teórie, lebo skutočnosť je iná, ale aj s daným umiestnením panuje v klube spokojnosť. Škoda, že sa nám zranili kľúčoví hráči v priebehu súťažej, či už Soták, Jančár i Mišenčík. Čakala ich operácia a verím, že počas zimnej prestávky sa dajú zdravotne do poriadku tak, že v odvetnej časti s nimi budem môcť rátať. Prišli sme o troch kľúčových hráčov základného kádra a nebolo ľahké sa s tým vysporiadať. Hlavne v domácom prostredí, kde sme potrebovali viac riešiť konštruktívne niektoré herné situácie. Z mladších hráčov sa nedokázali všetci zhostiť sa svojej úlohy na sto percent. Po domácich skratoch sme potrebovali dať chlapcov psychicky dohromady, čo sa nám aj vďaka dobrému zázemiu v klube podarilo. Víťazstvo v Brekove bolo po predchádzajúcej prehre balzamom, len škoda, že si hráči nedokázali udržať vyrovnanú formu viac stretnutí po sebe. Budovali sme mužstvo za pochodu, preto sme sa nevyhli kolísavým výkonom. Potešili ma výkony Ďureca, ktorý si zastal svoje miesto v obrane, potešili aj niektorí mladší, len škoda, že táto časť sezóny nezastihla niektorých v lepšej pohode. Nepodarilo sa nám nahradiť strelca, preto sme aj tých gólov dali málo. Viac som očakával od Kaňucha, ktorý je síce naším najlepším strelcom, ale štyri góly sú málo na jeho schopnosti," konštatoval E. Jacko. Podhradčania do polovice decembra trénujú v telocvični, potom ich čaká voľno a zimnú prípravu odštartujú v prvý januárový týždeň nového roku.

JAROSLAV GLOVIČKO

JESEŇ REČOU ČÍSEL

Doma

11.832310:1111

Vonku

9. 72233:78

Celkovo

10. 1554613:1819

Najlepší strelci: Kaňuch dal 4 góly

Priemer bodov na zápas: 1,27

Priemer skóre na zápas: 0,87:1,20

Najvyššie víťazstvo: Sobrance 3:1

Najvyššia prehra: V. Šariš 1:4

Jeseň ukončili jedným zápasom bez víťazstva.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Najväčšie rezervy mali Podhradčania v koncovke