Najrýchlejšia Slovenka mala radosť z času

Zuzana Korotvičková. Najrýchlejšia slovenská bežkyňa.
Zuzana Korotvičková. Najrýchlejšia slovenská bežkyňa. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|3. okt 2016 o 00:00

Ženský traťový rekord na košickom maratóne z roku 2013 nepadol.

KOŠICE. Ženský traťový rekord na MMM z roku 2013, ktorý má hodnotu 2:27:47, nepadol, no etiópska víťazka 93. ročníka košického maratónu Chaltu Tafa Waková predviedla heroický výkon.

Napokon sa s časom 2:32:20 tešila z prvenstva. Najlepšia Slovenka bola košická bežkyňa Zuzana Korotvičková.

Členka BK Steel Košice dobehla v celkovom poradí medzi ženami na 4. mieste.

Jej čas 2:58:28 znamená, že za víťazkou zaostala o vyše 26 minút. Bola však v podstatne lepšej nálade ako Etiópčanka, ktorú museli usporiadatelia a lekári dávať v cieli zdravotne do poriadku.

„Musím povedať, že teraz v cieli sa už cítim dobre, ale na trati to bolo dosť ťažké. Najmä na 38. kilometri som mala dosť veľkú krízu. Teší ma, že sa mi podarilo ten čas stlačiť pod tri hodiny, čo bol môj osobný cieľ,“ povedala Zuzana Korotvičková.

Tekutiny dopĺňala na každej „občerstvovačke“

Veľké teplo sa snažila skúsená košická bežkyňa zmierniť dostatočným prísunom tekutín, ktorých bolo na každej občerstvovacej stanici dostatok.

„Zo začiatku bolo hrozne teplo, takže som sa snažila piť na každej jednej zastávke. Aj napriek tomu sa to v závere prejavilo, kedy už síl výrazne ubúdalo,“ povedala Korotvičková.

Energiu jej okrem tekutín dodávali aj známi, ktorí ju podporovali popri trati a tiež tisícky Košičanov fandiacich všetkým bežcom.

„Ľudia pri trati boli, tak ako vždy, úžasní. Atmosféra bola vynikajúca a ja som si ju užívala, ako to len išlo,“ uviedla najlepšia slovenská bežkyňa nedeľňajšieho maratónu.

S časom bola spokojná, hoci svoj osobný rekord napokon neprekonala. „Som rada, hoci za osobákom som len tesne zaostala. Všetko pod tri hodiny sa počíta,“ dodala s úsmevom na tvári Korotvičková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Najrýchlejšia Slovenka mala radosť z času