Najmladšie hokejistky patria medzi najlepšie

Nedeľu chcú mať voľnú. Hokejistky Sp. Novej Vsi chcú využiť hneď prvý mečbal, no Popradčanky ich už dvakrát vo finále poriadne potrápili.
Nedeľu chcú mať voľnú. Hokejistky Sp. Novej Vsi chcú využiť hneď prvý mečbal, no Popradčanky ich už dvakrát vo finále poriadne potrápili. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|22. mar 2013 o 00:00

Vo finále ženskej hokejovej ligy vedie Spišská Nová Ves nad Popradom 2:0 na zápasy. Zajtra sa začína odveta v Poprade.



SP. NOVÁ VES. Opäť veľké finále je medzi hokejistkami Sp. Novej Vsi a Popradu. Aj keď celosezónne výsledky jasne hovoria v prospech Novovešťaniek, finále je úplne o niečom inom. Potvrdzujú to oba finálové súboje na spišskonovoveskom ľade, keď zverenkyne trénera Finduru sa poriadne natrápili, aby v sérii viedli.

Ženské finále je o dvoch veciach – psychike a kondícii. Rekordný počet divákov, búrlivá atmosféra a predovšetkým zodpovednosť zväzujú ruky a nohy dievčatám na oboch stranách. Celú sezónu hrajú v komornej atmosfére, chodilo na ne len málo divákov. Nie sú na nich žiadne tlaky, a tak svoje zápasy hravo zvládajú.

Osemsto resp. šesťsto divákov už vytvorí celkom inú kulisu. Najťažšie to zvládajú predovšetkým mladé hráčky. Medzi tie najskôr narodené patrí v tíme HC Osy Iveta Klimášová.

„Annamária Suráková je najmladšia, ale len o pár mesiacov,“ s úsmevom začala rozhovor jedna z najlepších hráčok doterajšieho finále 15–ročná Iveta Klimášová. Tá hrá vynikajúco v obrane, zaznamenala aj gól a ešte len deviatačka drží celú obranu Spišskej.

„Lepší bol prvý zápas. V tom druhom sme sa dosť natrápili. Našou najväčšou slabinou bolo nepremieňanie gólových šancí. Je to náročné na kondíciu hrať tak dôležité zápasy v priebehu dvoch dní. Teraz ideme do Popradu a túžime uspieť hneď v prvom stretnutí. Opäť nás trápi veľká maródka. Dosť veľa dievčat je chorých a zranených,“ uviedla slovenská reprezentantka a hráčka HC Osy Iveta Klimášová.

V nedeľu platia autobus

Spišiačky v príprave na zápasy v Poprade nezaháľali. Dobre si uvedomujú, že ešte nie je o všetkom rozhodnuté. Trikrát do týždňa trénovali, no najväčšia pozornosť sa upriamuje na zdravotníka klubu.

„Opäť nás sužujú zranenia, ale hlavne choroby. Verím, že do soboty sa dievčatá dajú do poriadku. Aj preto by bolo dobré, keby sme využili hneď prvý mečbal. Už som dievčatám hovoril, že v nedeľu si platia autobus do Popradu ony,“ žartovne-vážne hovoril pred tréningom Pavol Findura.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Najmladšie hokejistky patria medzi najlepšie