Nagy verí v úspech

Na trati. Pavol Nagy so svojím Citroënom C2 R2 Max.
Na trati. Pavol Nagy so svojím Citroënom C2 R2 Max. (Autor: stg)
Sportnet|14. okt 2011 o 00:00

Ostatné podujatie slovenského šampionátu, ktoré sa uskutoční dnes a zajtra v okolí Košíc, bude rozhodujúcim jazýčkom váh v konečnom hodnotení DMACK Tyres Rally 2011 majstrovstiev Slovenska.



KOŠICE. Zaujímavá situácia je aj v triede 6, kde si to dvojica Nagy a Markowski rozdá v boji o prvenstvo. Počas celej sezóny si post lídra držal Pavol Nagy, hoci ani jednu súťaž z doterajších v triede nevyhral. Na svojom konte má o štyri body viac ako jeho konkurent.

Zlínsku rely si užíval

V tejto sezóne jazdí Košičan Pavol Nagy s novou technikou a pomaličky si zvyká na citroën, kým jeho poľský súper má s autom rovnakej značky najazdených oveľa viac ostrých kilometrov. Aj to môže zavážiť na trati. Počas prestávky sa Palo Nagy zúčastnil zlínskej súťaže. „Aj keď sme na Barumke štartovali už štvrtýkrát, išlo hlavne o ďalšie kilometre v aute a trošku sa rozjazdiť, aby sme nezabudli, ako to vyzerá v súťažnom aute. Pauza v domácom šampionáte mala byť skoro tri mesiace, tak sme tento voľný čas chceli rozumne využiť. Na vlaňajšie komplikácie sme veľmi nepozerali a naplno sme si to užili,“ hovorí P. Nagy. Na moravských tratiach si vyskúšal Škodu Fabia, hoci doma jazdí s citroënom C2 R2 Max. „Ak mám pravdu povedať, tak presadnúť z áčka späť do malej fabky bol v prvom rade poriadny šok (smiech). Úprimne musím priznať, že po pár kilometroch som si myslel, že s autom nie je niečo v poriadku alebo musí byť pokazené. Keď mi pred sezónou hovorili, že na lepšie sa rýchlo zvyká, tak môžem povedať, že opačne to platí asi rovnako,“ s úsmevom hovorí P. Nagy. V Zlíne štartoval s vysokým štartovým číslom, avšak ukázal sa ako veľký bojovník, keď zabojoval o stred výsledkovej listiny, pričom vyhral svoju triedu 10. „Po troch rokoch sme videli v Zlíne cieľovú rampu. Technika bola skvelo pripravená, spolupráca s novým spolujazdcom bola na jednotku. To všetko sme potvrdili aj dobrým celkovým výsledkom, keď sme predbehli aj autá vyšších tried,“ neskrýval spokojnosť, avšak myšlienkami už bol na poslednom podujatí, ktoré bude najdôležitejšie v tejto sezóne.

„Klamal by som, ak by som tvrdil, že pred košickou súťažou nemám obavy o celkový výsledok. Ako každý rok v Košiciach bude hrať veľkú úlohu počasie. Keďže sme posledný ročník vynechali, tak znalosť trate asi tiež nebude našou veľkou výhodou. Skoro tri mesiace sme nesedeli v našom súťažnom aute a súperi tento čas dokonale využili na ďalšie ostré štarty. Aj napriek týmto faktom si myslím, že nás čakajú vyrovnané preteky so šťastným koncom pre jedného z nás. Pevne verím, že to budeme my, kto bude v cieli držať ruky nad hlavou,“ neskrýva vysoké ambície P. Nagy. Vyrovnanými výkonmi sa vyhupol na post lídra, ktorý by si chcel udržať aj po košickej rely. „Keď sa pozrieme na naše pôsobenie v globále, tak môžem povedať, že s nulovými skúsenosťami sme dokázali zabojovať o najvyššie umiestnenia. Párkrát nám utieklo víťazstvo len o chlp, či už kvôli technickému hendikepu, alebo kvôli mojej chybe. Ale aj to je rally a hrá sa na čas. Rád by som týmto pozval k trati rýchlostných skúšok čo najviac fanúšikov,“ dodal na záver P. Nagy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nagy verí v úspech