Na zápase Spartak - Slovan zasahovala polícia

SITA|27. júl 2009 o 00:20

Po odchode Slovanistov bola na železničnej stanici nahlásená bomba.

TRNAVA. Počas zápasu Spartaku Trnava s bratislavským Slovanom musela zasahovať aj polícia. Na začiatku druhého polčasu začali fanúšikovia Slovana hádzať stoličky a iné predmety do sektora, kde sedeli usporiadatelia a fanúšikovia Spartaka.

Zápas dokonca na chvíľu prerušili.

((video))

„Polícia zakročila a zjednali sme nápravu. V tejto súvislosti sme predviedli jednu osobu – iniciátora výtržností,“ informovala agentúru SITA krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Podľa nej boli predvedené aj ďalšie dve osoby. Jeden Spartakovec sa snažil prekonať zátarasy a jeden Slovanista chcel preniknúť do mesta cez bočnú uličku, dodala Kredatusová. Počas zápasu fanúšikovia oboch klubov niekoľkokrát hodili na trávnik svetlice.

Pred a počas zápasu bolo päť ľudí ľahko zranených, podľa polície však nikto z nich nemusel byť hospitalizovaný v nemocnici. Kredatusová vylúčila, že by zranenia vznikli policajným zásahom. Polícia tiež rieši dva priestupky proti majetku – neznámy páchateľ poškodil dve autá.

Odchod fanúšikov Slovana mal relatívne pokojný priebeh. Podľa Oblastnej správy Železničnej polície Trnava bola na vlakovej stanici po odchode Slovanistov nahlásená bomba. Momentálne vykonávajú príslušné opatrenia, bližšie informácie však zatiaľ neposkytli. Na bezpečnosť v okolí futbalového štadióna dnes dohliadalo približne 700 policajtov vrátane príslušníkov železničnej, mestskej a jazdnej polície. K dispozícii bola aj špeciálna technika – vodné delo a obrnený transportér.

Súčasťou bezpečnostných opatrení bol zákaz predaja alkoholu v celom areáli štadióna a jeho okolí. Organizátori tiež zaviedli prísnejšie opatrenia na štadióne, keď fanúšikov „belasých“ oddelili od ostatných sektorov pletivom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na zápase Spartak - Slovan zasahovala polícia