Na vyhlásení ankety Mokrá lopta 2009/2010 bolo veselo

Dara a pólisti. Dara Rolins a vodnopólovo-tanečná skupina.
Dara a pólisti. Dara Rolins a vodnopólovo-tanečná skupina. (Autor: Michal Bajkay)
Marián Špacai|6. júl 2010 o 00:00

Najlepší slovenskí vodní pólisti sú veselá rodina. Kto o tom ešte pochyboval, toho presvedčili na vyhlásení ankety Mokrá lopta 2009/2010 v Poprade. Víťazom sa stal Juraj Zaťovič z košického Akademika, ale nielen o tom bol slávnostný galavečer.

POPRAD. Úsmevov bolo neúrekom.

Zaťovič rozmýšľal, či nebude za blbca

Víťazný Juraj Zaťovič si ocenenie za najlepšieho vodného pólistu sezóny na Slovensku prevzal s novým "lookom". Jeho hlavu roky zdobili dlhé vlasy, no rozhodol sa pre radikálny rez. Dal ich dole a šiel na kratučko. "K tomuto kroku som sa odhodlával tri roky. Konečne som našiel odvahu aj súhlas mojej manželky, tak som sa podujal na túto zmenu, ktorá mi, mimochodom, veľmi vyhovuje," vysvetlil Zaťovič. Prezradil, že pred zrkadlom si už dlhšie predstavoval, ako by to asi vyzeralo, keby sa dlhých vlasov zbavil. "Veru, rozmýšľal som, či nebudem ako blbec. Odhodlal som sa však a už to nešlo vrátiť späť. Neľutujem, bol to dobrý krok."

Dlhé vlasy patrili k jeho imidžu dlho-predlho, od mládežníckych čias. Skončila sa teda uňho teraz puberta? "Tak, nemusíme to nazývať rovno pubertou (smiech). Zmena je skrátka život." Manželka naňho krivo nepozerala, neodhovárala ho na kolenách. "Práveže ma nahovárala. Bola za to, že to vyskúšame. Vlastne ona bola tá, ktorý spravila letný strih. Behám teda s ľahšou hlavou, chladnejšou." Dočkáme sa teda ešte niekedy v budúcnosti starého známeho Zaťoviča s poriadnou "hrivou"? "Zatiaľ to budem strihať. Možno ma to časom omrzí a nechám si vlasy narásť znova."

Extra zábavné teleso šokovalo Daru Rolins

Slávnostné vyhlásenie ankety Mokrá lopta spestrilo vystúpenie Dary Rolins. Prišla aj s dvomi tanečníčkami, ale pólisti je výrazne pomohli. Trio Grutka - Kusko - Belluš jej na parkete vytvorilo taký perfektný tanečný sprievod, že ju to muselo zaskočiť. "Myslím si, že veľmi. Dali sme tomu celému iný rozmer," filozofoval Miroslav Grutka, vyhlásený za jedného z členov Najlepšej vodnopólovej sedmičky sezóny. Spomínané trio pólistov pri tanečných kúskoch o nič nezaostalo za hviezdou šoubiznisu, mali by si teda vypýtať rovnaký honorár ako Dara. "My sme to nerobili kvôli honoráru. Ja som veľmi rád, že táto partia sa tu vôbec zišla a môžem sa s ňou zabávať." Priznáva však, že Dara ich "vyhecovala". "Bol to taký bonus. Zásluhou nej nás mohli vidieť v akcii viacerí. My sa totiž takto bavíme úplne bežne." Bolo treba naozaj uznať, že "zábavnému vodnopólovému telesu" to šlo v tanci výborne. Akoby ani denne netrénovali pólo, ale kreácie. "My sme taká partia, ktorá sa vôbec nepotrebuje zohrávať. Žijeme na spoločnej vlne. Som rád, že s kamarátmi z Akademika sme sa takto dokázali zabaviť," dodal Grutka z ČH Hornets.

Seman je už rockandrollové drevo

Lukáš Seman hrajúci v chorvátskom Dubrovniku už po tretíkrát zvíťazil v ankete fanúšikov o najpopulárnejšieho pólistu. Pri preberaní ocenenia mu prichystali prekvapenie. Keďže v detstve sa venoval akrobatickému rockandrollu, dali mu partnerku-profesionálku a mal s ňou nejaké kúsky predviesť. Zjavne sa mu do toho nechcelo, ale napokon partnerku aspoň trošku podvíhal. "To bolo najľahšie, čo som mohol. Musel som niečo vymyslieť, keď ma už hodili rovno do ohňa. Vôbec som to nečakal. Nebol som na to pripravený, aj keď som tušil nejakú `búdu`, lebo moderátor Paťo Pavelka mi niečo už skôr naznačoval. Toto som však nečakal, to treba nacvičiť, najmä uvoľňovať ruky, nohy. Priznám sa, že teraz som už "drevo", lebo rockandroll som robil naposledy, keď som bol úplne malý. Veľa si z toho už nepamätám. Neviem sa pohybovať tak ako vtedy." Akrobatickému športu sa venoval niekedy v druhom-treťom ročníku základnej školy, potom to zo zdravotných dôvodov musel nechať. "Vtedy ma to bavilo. Síce neviem, či viac mňa, alebo mamku, ktorá ma každý deň vodila na tréningy. Bolo to však zaujímavé." Lekár mu nariadil plávanie a takto nejako sa dostal k pólu. "Ja som povedal, že plávať od steny do steny nebudem, zábavnejšie je to s loptou."




Bez "hrivy". Juraj Zaťovič - už bez dlhých vlasov - spoločne s manželkou.
Foto: Michal Bajkay



Zábava naplno. Miro Grutka vytlieskava Daru Rolins.
Foto: Michal Bajkay



Pokus o rockandroll. Lukáš Seman si zaspomínal na detstvo.
Foto: Michal Bajkay


Vylepšená verzia. A úplne iný rockandroll predviedol Seman po skončdení oficialít. Zvíhačku ukázal aj s reprezentačným kolegom Alaxandrom Nagyom.
Foto: Michal Bajkay

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na vyhlásení ankety Mokrá lopta 2009/2010 bolo veselo