Na turnaji majstrov obsadila Iuventa štvrté miesto

Najlepšia strelkyňa turnaja. Tatiana Trehubová dala v Koprivnici 29 gólov.
Najlepšia strelkyňa turnaja. Tatiana Trehubová dala v Koprivnici 29 gólov. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|25. aug 2015 o 00:00

Sily si zmerala s účastníkmi skupinovej fázy Ligy majstrov, turnaj naplnil Urbanove očakávania.



MICHALOVCE. Hádzanárky Iuventy Michalovce sa na konci minulého týždňa zúčastnili kvalitne obsadeného 10. ročníka Memoriálu Josipa Samaržiju Bepa v chorvátskej Koprivnici.

Na ňom sa okrem chorvátskeho a slovenského majstra predstavili aj šampión Maďarska FTC Rail Cargo Hungaria (Ferencváros Budapešť) a majster Slovinska RK Krim Mercator Ľubľana.

Podotýkame, že okrem Iuventy Michalovce išlo všetko o účastníkov skupinovej fázy Ligy majstrov.

Výborná previerka

Slovenskému majstrovi sa v takejto spoločnosti výsledkovo nedarilo. Najskôr podľahol domácemu tímu 23:32 (11:18), potom inkasoval od maďarského Ferencvárosu sedemnásťgólovú porážku 22:39 (12:19), no a v závere turnaja dosiahol s Ľubľanou cennú remízu 37:37 (18:21), ktorá však nič nezmenila na tom, že obsadil na turnaji posledné štvrté miesto.

Tréner František Urban vedel, že v konkurencii štyroch národných majstrov bude práve Iuventa papierovo naj– slabšia. O výsledky však vôbec nešlo.

„Musím konštatovať, že turnaj naplnil moje očakávania a poukázal nám, kde ešte máme rezervy. Som rád, že sme mali možnosť participovať na takto kvalitne obsadenom turnaji a konfrontovať sa s celkami, ktoré pravidelne hrajú v Lige majstrov. Okrem kvality súperov ďalší náročný faktor bol ten, že sme tri stretnutia odohrali v úseku 21 hodín,“ prezradil na úvod kormidelník Iuventy.

„Bola to pre nás veľmi dobrá generálka, najmä čo sa týka kondície a myslím si, že sme ju po tejto stránke zvládli na výbornú, čo potvrdzuje aj fakt, že v poslednom stretnutí sme to ukončili „ultramaratónom“, veď v stretnutí s Ľubľanou sme zahrali úctyhodných 78 útokov.“

Potešila Kišíková

Na turnaj do chorvátskej Koprivnice s Iuventou necestovala ukrajinská pivotka Oľga Perederyjová, a tak šancu dostala Vladimíra Kišíková.

„Bola to pre ňu skúška ohňom, ale musím konštatovať, že sa od zápasu k zápasu zlepšovala a ukázala, že má potenciál. Musí ale ešte na sebe pracovať, chuť a chcenie jej v tréningu nechýbajú a ja verím, že keď odstráni zopár vecí, o ktorých vieme, bude platná hráčka pre tím.“

Práve Kišíková, ale aj krídelníčka Nagyová odohrali proti Krimu Ľubľana takmer celý zápas a v náročnej skúške obstáli nielen herne, ale aj strelecky.

Pre obe dvadsaťročné odchovankyne Iuventy to bol z tohto pohľadu veľmi cenný turnaj.

Permanentky už v predaji

Michalovčanky tak majú za sebou tretiu turnajovú previerku. Najskôr na domácom Memoriáli Tomáša Jakubča obsadili výbornú druhú priečku, potom skončili v rumunskom Basa Mare štvrté a rovnakú pozíciu obsadili aj minulý víkend v chorvátskej Koprivnici.

Aktuálny slovenský majster odohrá v príprave ešte dva zápasy. Prvý absolvuje v piatok v Debrecíne a generálkou na úvodné kolo WHIL, ktoré absolvujú jeho hráčky doma v sobotu 5. septembra o 17.30 hod. proti Olomoucu, bude zápas proti poľskému Nowemu Saczu, ktorý sa odohrá v utorok 1. septembra.

My len dodajme, že už minulý týždeň sa začalo s predajom permanentiek na novú sezónu. Zakúpiť si ju môžete na sekretariáte klubu v pracovných dňoch od 8.30 do 15.30 hod. Cena jednej permanentky je 25 eur.

Výsledky Iuventy v Koprivnici

Koprivnica - Michalovce 32:23 (18:11)

Pok. hody: 3/1 - 4/4, vylúčené: 4 - 4. Rozhodovali: Hunjadi a Žečevič (obaja Chorvátsko) - 700 divákov.

IUVENTA: Lafuente, Gubiková, Medveďová - Kucher, Holešová 3, Kišíková, Rebičová 2, Habánková, Nagyová, Wollingerová 4, Dziurová, Černovová 4, Trehubová 10/4, Levčenková.

Michalovce – Ferencváros Budapešť 22:39 (12:19)

Pok. hody: 4/4 - 5/3, vylúčené: 3 - 4, navyše ČK: 51. Cifra (FTC, za tretie vylúčenie). Rozhodovali: Hunjadi a Žečevič (obaja Chorvátsko) - 100 divákov.

IUVENTA: Lafuente, Gubiková, Medveďová - Kucher 2, Holešová 2, Kišíková 1, Rebičová 1, Habánková 5/3, Nagyová 1, Wollingerová 2, Dziurová, Černovová, Trehubová 6/1, Levčenková 1.

Michalovce - Ľubľana 37:37 (18:21)

Pok. hody: 6/4 - 6/5, vylúčené: 5 - 8, navyše ČK: 56. Bajramoska (RK Krim, za tretie vylúčenie). Rozhodovali: D. Lončar a Z. Lončar (obaja Chorvátsko) - 150 divákov.

IUVENTA: Lafuente, Gubiková, Medveďová - Kucher 5, Holešová 3, Kišíková 3, Rebičová 2, Habánková 3, Nagyová 4, Wollingerová 2, Dziurová, Černovová 2, Trehubová 13/4, Levčenková.

Ďalšie výsledky: Ľubľana - Ferencváros 30:41 (19:23), Koprivnica - Ľubľana 31:26 (16:11), Koprivnica – Ferencváros 20:26 (15:14).

Konečné poradie: 1. FTC Rail Cargo Hungaria (Ferencváros Budapešť), 2. RK Podravka - Vegeta Koprivnica, 3. RK Krim Mercator Ľubľana, 4. Iuventa Michalovce

pbr

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na turnaji majstrov obsadila Iuventa štvrté miesto