Na tréningu zabával zohratý útok Pálffy, Zedník, lekár

Slovenskí hokejsti si včera opäť požičali do bránky ženu. Tentoraz nechytala Jana Budajová, ale Zuzana Tomčíková (na snímke vpravo).
Slovenskí hokejsti si včera opäť požičali do bránky ženu. Tentoraz nechytala Jana Budajová, ale Zuzana Tomčíková (na snímke vpravo). (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|11. feb 2010 o 23:53

Pálffy a Zedník čakali na spoluhráčov. Brankára si opäť požičali od žien. Na tréningu dvoch hokejistov musel asistovať takmer celý realizačný tím.

Na tréningu dvoch hokejistov musel asistovať takmer celý realizačný tím. Pálffy a Zedník čakali na spoluhráčov. Brankára si opäť požičali od žien.

VANCOUVER. Peter Bondra dostáva puk do úniku, z boku sa k nemu blíži obranca. Slovenský kanonier však švihom strieľa k bližšej tyčke ponad vyrážačku gól.

Pripomína vám to niečo? Víťazný gól majstrovstiev sveta v roku 2002. Tento sa mu možno podobal, no prihrávka prišla od Richarda Zedníka a Bondra ho strelil na tréningu v dejisku zimných hier vo Vancouvri.

Na štadióne Canada Hockey Place korčuľuje a strieľa puky šestica hráčov. Okrem Richarda Zedníka a Žigmunda Pálffyho napríklad rýchly univerzál doktor Dalimír Jančovič, či rýchly krídelník Peter Bondra.

„Museli sme zapojiť do hry aj členov realizačného tímu, pretože nás je málo," vysvetľoval tréner Ján Filc. „Mať prehľad v tých výkonnostných rozdieloch nie je vôbec jednoduché. Doktor dnes exceloval, preto zvažujem, či ho nedopísať na súpisku."

Zostaviť plán pre dvoch hráčov podľa neho nie je problém. „Viem, čo asi chlapcov baví. Toto sa však nedá brať ako vážny tréning. Vo februári nemôžeme hovoriť o budovaní kondície. Naopak, keď je hráčov málo, treba dávať pozor, aby ste ich nezničili."

Sám Filc musel zastúpiť rozhodcu. V krátkom zápase modrých proti bielym Zedník odstavil Bondru od puku tak, že generálny manažér padol na zadok. Píšťalka prísneho rozhodcu zastavuje hru. Filc nariadil trestné strieľanie. Faulovaný hráč však nájazd nepremenil. Jeho strelu zastavil brankársky chránič.

Bondra na ľade za hráčmi nezaostáva. Je vidieť, že hra ho stále baví. Točí jednu kľučku za druhou.

Rozruch o chvíľu spôsobí puk, ktorý sa odrazil od tyčky smerom von. Bol gól? Nebol? Hráči sa dohadujú. Bohužiaľ, videorozhodca nie je k dispozícii. Gól teda neplatí. Stav je 2:2.

O víťazný, kričí na hráčov Filc. Modrí majú niekoľko sľubných šancí, ale nie a nie trafiť bránu. Až Pálffy bekhendom premení Zedníkovu prihrávku na gól. Teší sa so zdvinutými rukami. V modrom tíme spolu s nimi hral i lekár Jančovič.

„Dnes sme si iba tak voľne zastrieľali. Potrebovali sme sa po dlhom lete dobre rozhýbať," hovorí vlajkonosič Žigmund Pál?ffy. Slovenský strelec sa už teší na príchod ďalšej časti výpravy. „V dedine toho veľa nie je, čím sa človek zabaví. Buď som na internete, alebo sa trochu motám po dedine. Objavujem, kde čo je."

Tomčíková odolávala Pálffymu

Hokejistom na tréningu chytala strely znova žena.

VACOUVER. Na pomoc mužskej reprezentácii musela pribehnúť druhýkrát žena. Brankárka Zuzana Tomčíková.

„Dievčatá nám robia radosť. Na predchádzajúcom tréningu nám pomohla Janka Budajová, dnes Zuzka Tomčíková (21). Azda už príde Rasťo Staňa a bude to vyriešené," hovoril Ján Filc.

Proti strelám bývalých hviezd z NHL dobre zachytala. „Tréner mi včera po zápase povedal, aby som si sem išla odpočinúť, že budú hrať iba bago a trošku si zastrieľajú. Tak som si odpočinula," žartovala. Za polhodinku na ňu pálili Bondra, Pálffy i Zedník. Majster Pálffy ju pochválil, že má postreh a dobre kryla spodnú časť bránky. „Nebolo to pre mňa nič neobvyklé. Za mužov som hrávala v podstate odmalička."

„Zuzka je vskutku veľmi dobrá brankárka. Ale postrehol som, že všeobecne sa ženy na brankárskom poste veľmi približujú mužským výkonom. Je to obdivuhodné," hovoril tréner Filc.

Do výstroja sa musela Tomčíková prezliekať mimo šatne. „Pridelili mi malý kumbálik, aby som nebola spolu s mužmi."

Na olympiáde bude chytať v novej brankárskej maske. „Sú na nej olympijské maskoty i logo hier. Vpredu je moje krstné meno. Sama som si ju navrhla a vyrobil mi ju jeden pán v Česku."

Po príchode hráčov z európskych líg sa snaží realizačný tím získať na tréningy ešte jedného brankára. „Oslovili sme Vancouver Canucks, či by nám nepožičali rezervného brankára."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Na tréningu zabával zohratý útok Pálffy, Zedník, lekár