Na také Košice diváci nie sú zvyknutí. Musí to byť iné, burcuje brankár

Útočník Banskej Bystrice Dalibor Bortňák (vpravo) prekonáva gólmana Košíc Tomáša Halásza.
Útočník Banskej Bystrice Dalibor Bortňák (vpravo) prekonáva gólmana Košíc Tomáša Halásza. (Autor: TASR)
TASR|28. mar 2016 o 10:49

Úvodný zápas semifinálovej série zvládli lepšie hokejisti Banskej Bystrice, v Košiciach vyhrali 3:1 a mohli aj výraznejšie.

KOŠICE. Hokejisti Banskej Bystrice majú za sebou výborný vstup do semifinále play off Tipsport ligy. Väčšiu časť prvého zápasu na ľade Košíc mali vo svojej réžii a vyhrali 3:1. Druhý zápas série sa hrá v pondelok od 17.00.

Na Veľkonočnú nedeľu v prvej bitke o postup do finále dominovala Banská Bystrica. "Hrali sme hokej, ktorý sme chceli hrať," poznamenal útočník hostí Dalibor Bortňák.

Práve on sa v druhej tretine pohotovou strelou postaral o víťazný gól svojho tímu. Hostia predvádzali dôraznú hru, s ktorou mal najlepší tím základnej časti problémy.

"Takto sme hrali aj proti Trenčínu. Snažíme sa dodržiavať systém, ktorý máme. Sme spokojní s víťazstvom, to však ešte nič nerieši. Môžeme sa trochu potešiť, ale musíme myslieť na ďalší zápas," dodal Bortňák, ktorý prišiel do Banskej Bystrice v priebehu sezóny práve z Košíc.

Oceliari boli pritom v prvej tretine lepší a viedli 1:0. Potom však iniciatívu prevzali hostia. Tým sa podarilo dokonca prestrieľať domáci tím (31:30 na strely), čo sa v Steel aréne často nevidí.

Brankár domáceho tímu Tomáš Halász inkasoval trikrát, ale mužstvo podržal mnohými zákrokmi pri ďalších veľkých príležitostiach hostí. "Na to tam som. Pri troche šťastia som mohol chytiť aj niektorý z gólov. Po perfektnej tretine si takto prehajdákať zápas by sa nemalo stávať. Fyzicky aj psychicky sme pripravení perfektne. Bystrica akoby viac chcela. Musíme si k tomu niečo povedať a v druhom zápase podať lepší výkon," hovorí Halász.

"Dve tretiny sme boli zakríknutí a to rozhodlo. Keby sme vydržali hrať to čo v prvej tretine, tak by sme boli úspešnejší my. V druhom zápase to z našej strany musí byť iné," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Na také Košice diváci nie sú zvyknutí. Musí to byť iné, burcuje brankár