Na ME amatérskych jazdkýň bude aj Slovenka

Sportnet|24. aug 2012 o 22:15

Na majstrovstvách Európy amatérskych jazdkýň štartuje za Slovensko Michala Kucháriková.

BRATISLAVA. Cez víkend sa uskutočnia na hipodrómoch v Kincsem Parku v Budapešti a v bratislavskom Starom háji 22. majstrovstvá Európy amatérskych jazdkýň.

V jedenásťčlennom štartovom poli bude reprezentovať Slovensko 27-ročná Michala Kucháriková. Vyštudovaná právnička pracuje v Londýne, kde sa ďalej vzdeláva na School of Oriental and African studies so zameraním na oblasť islamského práva a pripravuje sa zložiť advokátske skúšky.

Na svojom konte má 40 štartov a dve víťazstvá, čo je najmenej zo všetkých súperiek, ale v jej prospech môže prispieť dôverná znalosť špecifík oboch oválov.

„Doteraz som viac dostihov jazdila v Budapešti, pretože koňom môjho trénera Ľudovíta Végha tamojšia dráha sedí viac. Bratislavská dráha má svoje špecifiká, na každú sa treba pripraviť inak.“

Zaujímavosťou európskeho šampionátu, na rozdiel od iných dostihov, je skutočnosť, že kone požičiavajú ich majitelia či tréneri a jazdkyne si ich vyžrebujú. Žrebovanie bolo v piatok v Budapešti.

Ľahko sa tak mohlo stať, že aj najlepšia amazonka bude jazdiť na najmenej výkonnostne kvalitnom koni. Ale po prípadnom neúspechu v prvých dostihoch je možnosť reparátu v ďalších troch.

Veľkou favoritkou na zisk majstrovského titulu je 41-ročná Angličanka Serena Brothertonová, ktorá pri svojich 650 štartoch dosiahla 110 víťazstiev.

Vrcholom nedeľňajšieho mítingu so začiatkom o 13.50 bude Cena Whisky, rovina I. kategórie pre 3-ročné a staršie kobyly na 1800 m s dotáciou 5600 eur.

V kvalitne obsadenom štartovom poli sa predstaví aj Kôň roka 2011 hnedka Yucca či najlepšia trojročná belka spred dvoch rokov Shamal Sally.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Na ME amatérskych jazdkýň bude aj Slovenka