Na letných MS budú štartovať Kuzminová aj Hurajt

SITA|20. sep 2011 o 12:58

Mená až 245 pretekárov z 25 krajín všetkých kontinentov figurujú na prihláškach na majstrovstvá sveta v letnom biatlone na kolieskových lyžiach.

NOVÉ MESTO NA MORAVE. Mená až 245 pretekárov z 25 krajín všetkých kontinentov figurujú na prihláškach na majstrovstvá sveta v letnom biatlone na kolieskových lyžiach, ktoré sa od štvrtka 22. septembra do nedele 25. septembra uskutočnia v Novom Meste na Morave.

Nebudú medzi nimi chýbať ani veľké hviezdy klasickej zimnej podoby tohto olympijského športu. Na súpiskách figurujú medailisti zo ZOH či majstrovstiev sveta. V 16-člennej slovenskej výprave sú aj Anastasia Kuzminová a Pavol Hurajt. Veľmi silnú zostavu majú samozrejme domáci Česi (Michal Šlesingr), ale nezaostávajú ani Rusi (Anton Šipulin, Jevgenij Usťugov, Dmitrij Jarošenko), Poliaci (Tomasz Sikora, Agnieszka Cylová, Magdalena Gwizdoňová) či Ukrajinci (Andrij Deryzemľa, Vaľ a Vita Semerenkové). V mnohých výpravách sú špecialisti na letný biatlon. V zozname účastníckych krajín nechýbajú ani biatlonovo exotické ako Austrália, Veľká Británia, Španielsko, Maďarsko či Grécko.

Organizátori vypísali troje preteky pre všetky kategórie. Vo štvrtok sú na programe miešané štafety, počas víkendu sa uskutočnia rýchlostné a stíhacie preteky. "Bude to vzhľadom na konkurenciu nesmierne ťažké. Ideme však v najsilnejšom zložení, nejaká medaila by veľmi potešila," naznačil ambície slovenskej reprezentácie vedúci výpravy a šéftréner Milan Gašperčík.

Program MS v letnom biatlone na kolieskových lyžiach

22. septembra (štvrtok): preteky miešaných štafiet na 2x6 + 2x7,5 km - juniori, seniori (16.00)

23. septembra (piatok): voľný deň

24. septembra (sobota): rýchlostné preteky - juniorky na 7,5 km (9.30), juniori na 10 km (10.30), ženy na 7,5 km (14.20), muži na 10 km (15.20)

25. septembra (nedeľa): stíhacie preteky - juniorky na 10 km (9.30), juniori na 12,5 km (10.30), ženy na 10 km (13.05), muži na 12,5 km (14.05)

Nominácia SR:

MUŽI: Pavol Hurajt, Matej Kazár, Miroslav Matiaško, Martin Otčenáš (všetci VŠC Dukla Banská Bystrica)

ŽENY: Martina Chrapánová, Janka Gereková, Anastasia Kuzminová (všetky VŠC Dukla Banská Bystrica), Terézia Poliaková (KB Osrblie)

JUNIORI: Tomáš Hasilla (KB Osrblie), Ľubomír Lapin (VŠC Dukla Banská Bystrica), Rudolf Michalovský (ŽP Šport Podbrezová), Michal Šíma (KB Osrblie)

JUNIORKY: Paulína Fialková (KB Osrblie), Andrea Hôrčíková, Nikola Hurajtová (obe VŠC Dukla Banská Bystrica), Lucia Šímová (KB Osrblie)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Na letných MS budú štartovať Kuzminová aj Hurajt