Mužský zjazd definitívne odložený

TASR|13. feb 2010 o 13:52

Prvá finálová disciplína alpského lyžovania v programe zimných olympijských hier vo Vancouveri - zjazd mužov - sa neuskutoční

WHISTLER. v sobotu o 11.45 h miestneho času (20.45 h SEČ), ako bolo pôvodne plánované.

Husté sneženie s dažďom vo whistlerskom dejisku pretekov prinútilo organizátorov k odkladu o najmenej dva dni. Zjazdovku Dava Murraya rovnako ako ďalšie trate poznačilo nočné sneženie a následné nízke teploty sprevádzané dažďom natoľko, že Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) pristúpila k ďalšej zmene harmonogramu.

Už v piatok museli odložiť nedeľňajšiu superkombináciu žien, ktoré nemohli pre zlé počasie absolvovať tréningové jazdy. "Svah dostal uplynulé dva dni poriadne zabrať vinou miernych teplôt a vysokej vlhkosti so snežením a dažďom," referoval riaditeľ pretekov Gunter Hujara. Poveternostné podmienky by sa mali zlepšiť v pondelok a s týmto termínom sa predbežne ráta ako s náhradným pre mužský zjazd.

Ako nový termín lyžiarskeho zjazdu mužov na ZOH 2010 určili organizátori pondelok. Informovali o tom predstavitelia Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).

V sobotňajšom zjazde sa mal predstaviť aj slovenský reprezentant Jaroslav Babušiak, ktorý na ZOH 2006 v Turíne obsadil v tejto disciplíne 45. miesto. Preteky sa mali začať o 20.45 SEČ, no organizátori ich museli pre vysoké teploty a dážď presunúť.

Informovala agentúra AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Mužský zjazd definitívne odložený