Murray chváli výkonnostný obrat Handzuša

SITA|9. feb 2009 o 13:36

Po zranení kolena v sezóne 2006/07 a nie veľmi vydarenom ďalšom ročníku je Michal Handzuš opäť v dobrej forme a patrí medzi opory hokejistov Los Angeles Kings.

LOS ANGELES. Kým vlaňajšok bol preňho veľkým sklamaním, druhý rok štvorročnej zmluvy na 16 miliónov dolárov je z jeho strany už oveľa lepší.

V porovnaní s predchádzajúcou sezónou, ktorú odohral ešte pod vplyvom dlhého výpadku pre zranenie kolena a pre hráčov je vždy najťažšia, je Handzuš úplne iným hráčom. V 49 zápasoch zaznamenal 9 gólov a 13 asistencií. Banskobystričan je skvelý aj pri plnení defenzívnych povinností.

"Urobí všetko, o čo ho požiadame. Poslal som ho na ľavé krídlo a on mi povedal, že nie je problém, bude hrať na ľavom krídle. Takto si ho pamätáme ešte z pôsobenia vo Philadelphii, kde bol jedným z najlepších hráčov. V každom zápase hrá naplno. Blokuje strely, vyhráva buly a plní si defenzívne povinnosti. V kritických momentoch zápasu ho môžeme vždy využiť. V tíme si vybudoval líderskú pozíciu, pomáha mladým hráčom," chváli Handzuša pre Daily Times tréner Los Angeles Terry Murray.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Murray chváli výkonnostný obrat Handzuša