Murček si premiéru v košickom drese v Steel Aréne užil

Michal Murček (vľavo) v šanci pred nitrianskym brankárom Šimbochom.
Michal Murček (vľavo) v šanci pred nitrianskym brankárom Šimbochom. (Autor: SITA)
Patrik Fotta|7. nov 2019 o 00:00

O jeho zotrvaní sa rozhodne v najbližších dňoch.

Tipsport liga: Košice - Nitra: fotogaléria

6.11.2019

KOŠICE. Hokejisti HC Košice majú za sebou prvú tretinu základnej časti Tipsport ligy, po ktorej sú s 37 bodmi na treťom mieste za vedúcim Slovanom a druhou Banskou Bystricou.

Pred reprezentačnou prestávkou si na domácom ľade oceliari poradili s Nitrou 4:1 a svoj prvý zápas v košickom drese absolvoval útočník Michal Murček, ktorý prišiel do metropoly východu na hosťovanie z rodného Martina.

Vlani odohral celú sezónu za Detvu, kde zažil doposiaľ svoju bodovo najúspešnejšiu sezónu.

V 54 zápasoch zaznamenal 23 gólov a 21 asistencií.

Dostal šancu ukázať sa

Aj do Košíc prichádza s cieľom pomôcť mužstvu predovšetkým svojou produktivitou a útočnými schopnosťami.

Hneď v prvom zápase nastúpil Murček v druhej formácii s krídlami Skokanom a Klhůfkom.

„Už pred zápasom sme boli s trénermi dohodnutí, že dostanem viac priestoru na ľade, aby som sa mohol ukázať. Prvú polovicu zápasu som odohral v druhej formácii a potom som už nastupoval pomenej. Celkovo sa mi však hralo s chlapcami veľmi dobre,“ povedal Michal Murček.

Zápas s Nitrou si 27-ročný útočník mohol užiť o to viac, že sa zverencom trénera Draisaitla podarilo po dlhej dobe na domácom ľade zvíťaziť za tri body.

„Bolo dôležité, že sme otočili vývoj stretnutia, keď dali hostia ten úvodný gól. Vieme dobre, že Nitra je veľmi silný súper a je len dobre, že sa nám podarilo ich zdolať. Užil som si aj skvelú atmosféru v Steel Aréne, keďže hala bola pekne zaplnená,“

Ak sa nedohodnú, vráti sa do Martina

S vedením oceliarov je dohodnutý, že dostane príležitosť na tréningoch počas reprezentačnej pauzy.

„Uvidíme, ako sa celá situácia vyvinie. Spolu s vedením si sadneme a zhodnotíme, či to má alebo nemá význam. Ak sa predstavy oboch strán navzájom stretnú, ostanem v Košiciach a pokiaľ nie, tak nič sa nedeje, vrátil by som sa do Martina, kde som aktuálnu sezónu začal,“ uviedol Murček, ktorý za Martin v druhej lige nastúpil v 17 zápasoch a zaznamenal 24 bodov (12+12).

Po reprezentačnej prestávke sa košickí hokejisti predstavia v piatok 15. novembra na ľade Michaloviec, ktoré v prvom vzájomnom meraní síl porazili doma 3:0. Domácim priaznivcom sa oceliari predstavia o štyri dni neskôr, keď privítajú Liptovský Mikuláš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Murček si premiéru v košickom drese v Steel Aréne užil