Mourinho by mal nahradiť Fergusona. Hovorí opora ManU

Jose Mourinho (vľavo) zviedol svojho času ako manažér Chelsea množstvo súbojov s Alexom Fergusonom (vpravo).
Jose Mourinho (vľavo) zviedol svojho času ako manažér Chelsea množstvo súbojov s Alexom Fergusonom (vpravo). (Autor: flickr.com)
SITA|1. mar 2009 o 13:50

Podľa obrancu anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Ria Ferdinanda je tréner Interu Milano José Mourinho - trochu paradoxne - presne tým človekom, ktorý by raz mal prebrať Manchester United po úspešnom terajšom koučovi Alexovi Fergusonovi.

LONDÝN.

Stopér reprezentácie Albiónu považuje kormidelníka osemfinálového súpera "červených diablov" v Lige majstrov za jedného z najlepších trénerov na svete.

"Je veľmi málo ľudí, ktorí by v budúcnosti mohli nahradiť Fergusona," povedal Rio Ferdinand pre magazín GQ a dodal: "Ak máme nájsť osobnosť, ktorá by mohla zastávať túto pozíciu, mal by to byť José Mourinho."

Iný názor však pre The Mail on Sunday vyslovila legenda United - Sir Robert "Bobby" Charlton. Podľa neho by bývalý kouč Chelsea FC či FC Porto nemal dostať "dedičstvo" po Fergusonovi.

"Je talentovaný, ale nemyslím si, že by zapadol do filozofie klubu." Podobne sa vyjadril iný bývalý hráč Manchestru Bryan Robson: "Útočný futbal bol v United vždy tradíciou. Pre mňa je tréner Mourinho až priveľmi opatrný."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho by mal nahradiť Fergusona. Hovorí opora ManU