Šestnásťročný Repák zažil skvelú premiéru v seriáli MS, do hodnotenia si pripísal prvé body

Maxim Repák.
Maxim Repák. (Autor: Facebook Maxim Repak)
TASR|30. júl 2023 o 22:17

Slovenský jazdec debutoval v českom Moste.

MOST. Slovenský motocyklový jazdec Maxim Repák úspešne debutoval v seriáli majstrovstiev sveta WorldSBK.

Vo víkendových pretekoch triedy World Supersport 300 v českom Moste obsadil trináste miesto a do hodnotenia svetového šampionátu si zapísal prvých šesť bodov.

Repákovi, ktorý sa dohodol do konca sezóny na spolupráci s českým tímom Accolade Smrz Racing BGR, nevyšla v Moste kvalifikácia.

Do pretekov vyštartoval až z 30. miesta. V nich sa však skvele vyrovnal s premenlivým počasím a napokon sa stal historicky prvým slovenským pretekárom, ktorému sa podarilo bodovať v triede Supersport 300.

"Mám veľkú radosť, že som sa po dlhej prestávke mohol vrátiť na okruhy, a to hneď do svetového šampionátu.

Moje poďakovanie patrí Jakubovi Smržovi, majiteľovi tímu Accolade Smrz Racing BGR, ktorý mi dal túto možnosť a myslím si, že som ju využil dobre.

Hneď od začiatku sa mi na tímovom motocykli jazdilo výborne. Žiaľ, kvalifikáciu som nezajazdil podľa mojich predstáv.

V mojej kategórii štartovalo 31 jazdcov a v takejto vyrovnanej konkurencii to nebolo jednoduché, ale dal som do pretekov všetko.

Brzdnými manévrami som sa posúval pred súperov a teraz mám veľkú radosť z dosiahnutých výsledkov," uviedol v tlačovej správe 16-ročný Repák.

Ďalšie podujatie seriálu sa uskutoční 8.-10. septembra vo francúzskom Magny Cours.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Šestnásťročný Repák zažil skvelú premiéru v seriáli MS, do hodnotenia si pripísal prvé body