Moldavčania a sparťania v pohári ako cez kopirák

Smola. Gavlák tiež vyšiel v koncovke naprázdno.
Smola. Gavlák tiež vyšiel v koncovke naprázdno. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|27. aug 2010 o 00:00

Už vstup do novej edície Slovenského pohára vo futbale priniesol niektoré prekvapenia a vypadnutie favoritov. Do tejto kategórie sa dostali i hráči Moldavy, ktorí "zhoreli" na ihrisku treťoligovej Kremničky.

Manažér FK Bodva Vladimír Popovič to okomentoval výstižne - kým remíza v Púchove mu zobrala 5 rokov zo života, táto prehra až osem.

MOLDAVA. Podľa neho hráči celý zápas odchodili.

Bolenie brucha

Kým daktoré kluby berú pohár len ako pridanú hodnotu a sústreďujú sa na dlhodobé zápolenia, východniari sa chceli dostať aj v SP čo najďalej. "Po perfektnom víťazstve nad Liptákmi prišlo bolenie brucha. Hráči si mysleli, že automaticky, bez pridania bojovnosti a nasadenia vyhrajú rozdielom triedy, no snaživí domáci ich hravo vyliali z pohára," pripomenul V. Popovoič s tým, že prídu k slovu na rad finančné sankcie a ďalšie budú podmienené výsledkom z Lučenca.

Súhra ešte celkom neklape

Tréner Ladislav Molnár poukázal na množstvo šancí jeho tímu, pričom štyri razy trafil konštrukciu brány a navyše rozhodca mu neuznal dva góly. "Gavlákov proti Liptákom rozhodca odobril, teraz podobný sa skončil zamietavým verdiktom." Stačil jeden brejk hostiteľov a bolo vymaľované. "Nezvládli sme to a bolo to podobné, ako si počínala Sparta v Žiline. Bol to deň, keď nám to nechcelo padnúť do siete." Kouč súhlasil s názorom, že toto mužstvo potrebuje ešte dozrieť, vykvasiť kvalitu, stabilizovať výkonnosť, aby zvládlo viac zápasov vo veľkom štýle. "Súhra ešte nie je dokonalá." Víkendový duel v Novohrade bude preto aj o tom, kto si skôr vylíže pohárové rany, lebo Lučenčania zase dostali trojku v Humennom.

FAKTY

Odmeny a pokuty

V I. lige kolektív FK Bodva získava za domáce víťazstvo 1 500 eur
Za remízu vo vlastnom prostredí je odmena 500 eur
Prehra pred divákmi v Moldave znamená pokutu 1 000 eur
Víťazstvo vonku je ocenené 2 500 eurami
Remíza na cudzom ihrisku sa premietne do sumy 1 500 eur
V SP za 1. kolo nebol vypísaný žiadny bonus, iba v prípade účasti v semifinále by sa hovorilo o prémiách

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Moldavčania a sparťania v pohári ako cez kopirák