Mohol som urobiť niečo veľké, ale nedopriali mi, tvrdí Američan

Phil Kessel (vpravo) si obliekol dres USA na zimných olympijských hrách 2014 v Soči. Do nominácie na Svetový pohár o dva roky neskôr sa však nezmestil.
Phil Kessel (vpravo) si obliekol dres USA na zimných olympijských hrách 2014 v Soči. Do nominácie na Svetový pohár o dva roky neskôr sa však nezmestil. (Autor: SITA/AP)
SITA|21. sep 2016 o 11:02

Phil Kessel sa nezmestil do nominácie USA na Svetový pohár.

TORONTO. So svojráznou kritikou neúspešného vystúpenia hokejistov Spojených štátov amerických na Svetovom pohári v Toronte sa poponáhľal jeden z tých, ktorí vo výbere trénera Johna Tortorellu chýbajú.

Útočník Phil Kessel sa po prehre Američanov s Kanadou (2:4) znamenajúcou definitívu turnajového konca už po základnej skupine na svojom twitterovom účte prezentoval nasledovnou reakciou:

 "Len tak sedím dnes večer pri svojom dome so psom. Cítim, že som mohol urobiť niečo veľké, ale nedopriali mi, aby som priložil ruku k dielu."

Ešte stále čerstvý víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom v mimosezónnom období absolvoval operačný zákrok na ruke.

Kessel reagoval na to, že sa neobjavil v základnej šestnásťčlennej nominácii Američanov na Svetový pohár z 2. marca a tvorcovia tímu si naňho nespomenuli ani pri zaradení dodatočnej sedmičky hráčov koncom mája.

V dlhodobej časti uplynulej sezóny v drese Penguins zaznamenal 26 gólov a 33 asistencií, v 24 zápasoch play off pridal ďalších 10 gólov a 12 asistencií.

Phil Kessel má za sebou výbornú sezónu.

Na zimných olympijských hrách v Soči 2014 nechýbal v drese USA a patril medzi lídrov semifinalistu: v šiestich zápasoch strelil päť gólov a trikrát asistoval.

Američania na Svetovom pohári v Toronte výrazne sklamali svojich priaznivcov, keď okrem zámorského derby s Kanaďanmi prehrali aj s výberom Európy (0:3) a nepostúpili do semifinále. Záverečný duel na turnaji v Air Canada Centre hráči okolo kapitána Joea Pavelského absolvujú vo štvrtok proti Čechom.

Obom pôjde už len o prestíž.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Mohol som urobiť niečo veľké, ale nedopriali mi, tvrdí Američan