Mladší žiaci TJ Slovan Smižany na milánskom San Sire

(Autor: mh)
Sportnet|18. máj 2017 o 11:41

Do klubovej vitríny slávy priniesli pohár za krásne druhé miesto.

SMIŽANY. Mladší žiaci futbalového klubu TJ Slovan Smižan sa od 12. do 14.mája zúčastnili futbalového turnaja chlapcov v talianskom meste Miláno a do klubovej vitríny slávy priniesli pohár za krásne druhé miesto.

Po dlhej ceste autobusom plnej očakávaní hráči a členovia fanklubu vystúpili pred futbalovým štadiónom San Siro, kde absolvovali prehliadku štadióna, navštívili šatne A-mužstiev klubov najvyššej talianskej futbalovej ligy AC Miláno a Inter Miláno, ako aj San Siro Muzeum, v ktorom sú vystavené exponáty z histórie oboch veľkoklubov.

Chlapci ani nestačili stráviť zážitky z monumentálneho San Sira, keď si už v piatok podvečer viazali šnúrky na kopačkách pred priateľskými zápasmi s Akadémiou Inter Miláno a kanadským klubom NVFC Vancouver.

Hlavný program a cieľ výletu - futbalový turnaj organizovaný športovým klubom ASD Centro Sportivo Romano Banco sa začal v sobotu popoludní po obhliadke veľkolepej milánskej katedrály Duomo di Milan.

Zúčastnili sa ho tri talianske kluby Atalanta Bergamo, Romano Banco, CG Bresso a TJ Slovan Smižany.

Naši mladší žiaci herne ani výsledkovo nesklamali a nebolo na nich badať ani únavu z dlhého cestovania, ktorá sa podpísala pod ich výkon v prípravných zápasoch v predchádzajúci deň proti Interu a Vancouvru.

Po skvelom výkone v prvom zápase proti domácemu Romano Banco si zverenci trénera Daniela Šutyho pripísali za výhru 2:0 plný počet bodov.

V druhom zápase nás čakal najväčší favorit na celkové víťazstvo - chlapci klubu Atalanta Bergamo.

Napriek veľkému úsiliu našich hráčov na súpera, ktorý patrí medzi úzku špičku v tejto vekovej kategórii v Taliansku, slovanisti nestačili a do tabuľky si body pripisoval tentokrát súper za víťazstvo 3:0.

Slovanisti, vedomí si situácie v tabuľke, pristúpili do posledného zápasu zodpovedne, nabudení vidinou celkového druhého miesta.

Hŕstka fanúšikov TJ Slovan v hľadisku svedomito hlasivkami tlačila družstvo smižianskych nádejí za víťazstvom a po našich krásnych dvoch góloch a čistom konte brankára po záverečnom hvizde arbitra, vypukla na ihrisku oprávnená radosť.

Vybojovali si druhé miesto

Celkové druhé miesto v spoločnosti omnoho slávnejších klubov ostane pre mužstvo nádhernou spomienkou, ktorú im bude pripomínať získaný pohár.

V nedeľu, v posledný deň si chlapci ešte nenechali ujsť možnosť zahrať si prípravný zápas s rovesníkmi z AC Miláno, súper vzhľadom na odohraný ligový zápas nenastúpil v najsilnejšom zložení, čo zabezpečilo Smižančanom výhru nad Cornaredo Scuola Calcio AC Milan v pomere 7-0.

Srdečná vďaka za zorganizovanie a priebeh tejto vydarenej akcie patrí. Ľubomírovi Čieškovi, ktorý sprostredkoval našu účasť na tomto podujatí u talianskeho partnera, sponzorom, ale hlavne vedúcemu mužstva mladší žiaci TJ Slovan Smižany na turnajiMilanovi Pacanovskému.

Zostava TJ Slovan Smižany: Adam Holotňák, Lukáš Pacanovský, Milan Pacanovský, Denis Masloviak, Robin Bartoš, Daniel Jerry Bartoš, Jakub Jančík, Nicolas Dagnoli, Thomas Wolf, Miroslav Šimon Hrobák, Kevin Švehla, Robert Tomahogh, Filip Schmidt, tréner Daniel Šuty.

Výsledkový servis:

Priateľské zápasy:

TJ Slovan Smižany - Vancouver (Canada) 0:1

Accademia Inter Milan - TJ Slovan Smižany 6:1

Cornaredo Scuola Calcio AC Milan - TJ Slovan Smižany 0:7

Turnajové zápasy (2. miesto):

Romano Banco - TJ Slovan Smižany 0:2

Atalanta Bergamo - TJ Slovan Smižany 3:0

CG Bresso - TJ Slovan Smižany 0:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Mladší žiaci TJ Slovan Smižany na milánskom San Sire