Mladé hokejistky prehrali na MS s Francúzkami

(Autor: ILUSTRAČNÉ TASR)
SITA|8. jan 2013 o 15:39

Hokejistky do 18 rokov prehrali na turnaji I. divízie majstrovstiev sveta s rovesníčkami z Francúzska 2:5.

ROMANSHORN. Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov v utorok prehrali na turnaji I. divízie majstrovstiev sveta hráčok tejto vekovej kategórie vo švajčiarskom Romanshorne s rovesníčkami z Francúzska 2:5.

V konečnom účtovaní mladé Slovenky získali tri body, obsadili 5. miesto v šesťčlennej skupine a vyhli sa účasti v budúcoročnej kvalifikácii o účasť v I. divízii MS.

Slovenské reprezentantky prehrali prvú tretinu 0:3, v druhej ani jeden z tímov gól nedosiahol.

Na 1:3 znížila v 45. min v presilovke obrankyňa Lalíková, konečnú podobu výsledku dala 36 sekúnd pred treťou sirénou rovnako v početnej výhode Klimášová. Za najlepšiu hráčku tímu SR v utorkovom súboji vyhlásili útočníčku Fortunovú.

"Začiatok zápasu bol z našej strany zlý, dostali sme dva veľmi rýchle góly. Za stavu 0:2 sme mali veľkú šancu, ale Mikesková v samostatnom nájazde neuspela. Za stavu 1:2 by sa zápas vyvíjal inakšie, no vzápätí sme inkasovali tretí gól. Od druhej tretiny sa naša hra zlepšila, boli sme strelecky aktívnejším družstvom, ale Francúzky dnes hrali skutočne dobre. Nielen v dnešnom zápase, ale na celom turnaji sme sa trápili s koncovkou, slabým zakončením a dôrazom pred súperovou bránkou,“ cituje portál HockeySlovakia.sk trénera Jána Valúcha.

MS do 18. rokov - I. divízia

Francúzsko "18" ženy - Slovensko "18" ženy 5:2 (3:0, 0:0, 2:2)

Góly: 3. Duvinová, 3. Parmentová, 12. Vixová, 55. Delcroixová, 57. Riouxová - 45. Lalíková (Obercianová, Klimášová), 60. Klimášová (Mikesková)

Vylúčené: 4:2 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Weissová (Nem.) - Heikkinenová (Fín.), Kuonenová (Švaj.), 187 divákov

Zostava SR: Jablonovská - Vanerková, Lalíková, Čurmová, Žitňanská, Zálešáková, Klimášová, Paľová - Obercianová, Fortunová, Gorecká - Latečková, Mikesková, Novotná - Záborská, Mišková, Kollová - Fedoročková, Bacová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Mladé hokejistky prehrali na MS s Francúzkami