Miroslav Jakubov sviatkoval ako líder

Vo farbách Bottropu. Miroslav Jakubov (vľavo, číslo 10).
Vo farbách Bottropu. Miroslav Jakubov (vľavo, číslo 10). (Autor: archív)
Sportnet|2. jan 2013 o 00:00

Od septembra v službách nemeckého Bottropu pomáha tímu k návratu medzi volejbalovú špičku.



HUMENNÉ. Miroslav Jakubov - odchovanec humenského volejbalu bol v hľadisku počas zápasu Humenné - Aich/Dob, ktorým sa chemesáci rozlúčili s rokom 2012 víťazstvom.

Vianoce strávil doma, v kruhu najbližších, ešte pred Silvestrom však zavítal aj na tréning chemesákov. V šatni sa zvítal s bývalými spoluhráčmi, čas si našiel aj na rozhovor. Jeho prvé zahraničné angažmán sa zatiaľ vyvíja dobre.

Tridsaťjedennásobný reprezentant Slovenska sa v septembri dohodol s nemeckým druholigistom RWE Volley Bottrop, ktorý v minulej sezóne vypadol z prvej bundesligy a cieľom klubu z regiónu Severného Porýnia - Vestfálska je opätovný návrat medzi nemeckú volejbalovú elitu.

Po polovici sezóny sa stanovené zatiaľ napĺňa. Bottrop je po odohraných trinástich zápasoch zatiaľ lídrom, má na konte 22 bodov (jedenásť víťazstiev), dvakrát prehral (systém bodovania je za víťazstvo dva body, prehra = nula bodov)...

„Vládne všeobecná spokojnosť, sme prví, takže je to v pohode,“ začal stručne bilancovať dvadsaťpäťročný univerzál svoje nemecké, zatiaľ štvormesačné pôsobenie.

„Najmä prvá štvorica až pätica tímov je kvalitná. Majú vo svojich radoch viacero legionárov, jedného z našich súperov ťahá v druhej lige volejbalista, ktorý bol v uplynulej sezóne najviac bodujúcim v prvej bundeslige,“ podotkol exchemesák „Kubo“.

Pre bližšiu orientáciu možno dodať, že 2. bundesliga vo volejbale mužov má v Nemecku dve súťaže, „Sever“ a „Juh“, Bottrop je lídrom „severanov“, pričom v jeho závese sú Solingen (20 bodov), Luneburg (18) a Bitterfeld (16).

„Kamaráti“ z Európskej ligy

V kádri nemeckého tímu prevládajú domáci volejbalisti, legionárov však nie je málo. Slovenskú enklávu zastupuje nielen bývalý chemesák, ale aj nahrávač Jánošík, ďalej je na súpiske americký smečiar Deimeke či portugalský reprezentačný blokár Gil. A koučom je (len 38-ročný) Macedónčan Aleksov.

„Portugalského blokára či izraelského smečiara, ktorý došiel neskôr, som poznal zo zápasov Európskej ligy, keď som pred sezónou pôsobil vo výberoch Slovenska. Na druhej strane som nemal žiaden problém adaptovať sa na nové prostredie. Starostlivosť je na maximálnej úrovni po všetkých stránkach, nemôžem sa vôbec sťažovať, paradoxne viac rozprávame na tréningu i zápasoch po anglicky, čo mi tiež vyhovuje,“ konštatoval bez dvoch centimetrov dvojmetrový volejbalista.

„Naháňal“ kilá

Po štyroch mesiacoch telefonických debát či s využitím internetu sa Miroslav Jakubov stretol už osobne aj s najbližšími v rodinnom kruhu i s kamarátmi.

Na Vianoce sa samozrejme tešil. „Asi tak, ako každý. Človek v tom čase vypne od povinností, uvoľní sa, oddychuje. A čo sviatočné jedlá? Na stole nemohli chýbať kapustnica, šalát, ryba, na úvod oblátky s medom, fazuľa - takže taká normálka. Najedol som sa dosýta, aj ma doma nabádali, aby som si stále čosi vzal, lebo v Nemecku som schudol štyri kilá, tak to chceli dohnať,“ pousmial sa volejbalista, ktorý práve dnes 2. januára nabral opačný, teda slovensko-nemecký smer.

„Tréningy sa nám začínajú 3. januára, k tomu v týždni prípravný zápas, aby sme sa čo najskôr opäť dostali do hernej pohody. Hneď prvé kolá odvety budú ťažké, vonku Bitterfeld, doma Luneburg, tímy, ktoré sú v tabuľke neďaleko za nami,“ dodal Miroslav Jakubov.

Do odvety vstupuje so svojím tímom 12. januára 2013, tak mu v nej držíme palce.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Miroslav Jakubov sviatkoval ako líder