Mikuš dostal darček, aký si neželal

Najlepší strelec. Medzi obrancami je v extralige kráľom strelcov Peter Mikuš z Košíc.
Najlepší strelec. Medzi obrancami je v extralige kráľom strelcov Peter Mikuš z Košíc. (Autor: veja)
Sportnet|13. jan 2010 o 00:00

Hokejová extraliga pokračuje už zajtra televíznou predohrávkou. Jedenásty Zvolen privíta na svojom ľade šieste Košice. Najlepší strelec extraligy spomedzi obrancov Peter Mikuš z Košíc verí, že po dvoch prehrách jeho tím zaboduje naplno.



KOŠICE. Peter Mikuš skóroval v posledných dvoch stretnutiach s Liptákmi aj so Slovanom. Na konte tak má deväť presných zásahov, najviac spomedzi všetkých bekov v súťaži. Košický zadák by však góly s radosťou menil za body, lebo o tie oceliari v posledných dvoch zápasoch prišli po prehrách 3:5 v Mikuláši aj doma s belasými.

V nedeľu oslavoval 25. narodeniny. Na jubileum tak skoro nezabudne. Zápas sa síce začal vedúcim gólom Košíc, tie vyhrávali už 3:0, ale tri body putovali do Bratislavy. "Niekedy dostanete k narodeninám darček, aký ste vôbec nechceli," narážal Peter na prehru, ktorá je vskutku výnimočná, veď prehrať tak dobre rozohratú partiu sa stáva len raz za čas. "Sme dosť skúsené mužstvo na to, aby sme taký zápas vyhrali. Neviem, čo sa stalo. Práve stretnutie so Slovanom nám mohlo veľmi pomôcť. Najmä sebavedomiu, namiesto toho sme išli do kolien. Ale aj z toho sa musím otriasť, bodov máme málo, tri treba priviezť zo Zvolena."

Šesťbodové zápasy

Oceliari strácajú na tretí Martin sedem bodov. Dnes si však nemôžu byť stopercentne istí ani postupom do play-off. "Tak na to, že by sme neboli v play-off, nemyslí nik z nás. To berieme ako samozrejmosť. Extraliga je vyrovnaná, bodové odstupy minimálne, stále sa môžeme posunúť vyššie. Pred nami sú šesťbodové stretnutia so štvrtou Skalicou i tretím Martinom, tie potrebujeme vyhrať. Už by tá šnúra výhier fakt mohla prísť."

Dve tváre

V prvej polovici súboja so Slovanom sa nezdalo, že by na tom Košičania boli, čo sa týka formy, zle. Hrali s patričným nasadením, proti rozbehnutému súperovi diktovali tempo. Ale séria troch gólov v závere druhej tretiny ich zabila. Na konci šlágra pôsobili až bezradne.

"Ukázali sme dve tváre. Do 35. minúty sme boli lepší ako súper. Stačilo udržať náskok do druhej prestávky a ten zápas v pohode uhráme. Ale po našich individuálnych chybách sa karta obrátila."

Zajtra vo Zvolene

Na Slovan bol doposiaľ fanúšik v metropole východu vždy zvedavý. Takmer 8 300 divákov však videlo nevídaný zvrat v súboji rivalov. A piskot v Steel Aréne po stretnutí nemohol prepočuť ani Peter Mikuš.

"Po minulej sezóne, keď Košice doma prehrali dve či tri stretnutia, je tu veľká zmena. Doma vyhráme len sem-tam. Na to fanúšikovia neboli zvyknutí, tak pískajú. Tých osem domácich prehier je veľa," uvedomuje si najproduktívnejší košický bek, ktorý vie, že vo Zvolene Košice potrebujú bodovať ako soľ. "Bude to zápas, v ktorom obaja musia. Domáci bojujú o záchranu, podľa toho, čo viem z minulosti, Košiciam to vo Zvolene veľmi nešlo, no my potrebujeme tri body. Tento duel bude náročný pre oboch na psychiku."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Mikuš dostal darček, aký si neželal