Mikúš chce hrať, no o jeho účasti budú rozhodovať hodiny

TASR|18. máj 2012 o 14:56

Juraj Mikúš verí, že mu zranenie stehna dovolí nastúpi v sobotňajšom semifinále MS proti Česku.

HELSINKI. Po štvrtkovom zápase s Kanadou si však musel pomáhať barlami a aj keď sa jeho stav do rána zlepšil, o jeho účasti budú rozhodovať hodiny.

Center tretieho slovenského útoku utrpel tvrdý úder od Ryana Getzlafa v samom záver štvrťfinále. Kapitán "javorových listov" dostal za nešetrný zákrok 5+DKZ a Slováci využili následnú presilovku na strelenie víťazného gólu. Mikúšovi však museli pomáhať z ľadu spoluhráči a duel nedohral.

"Po zápase som chodil o barlách, ráno to už bolo lepšie. Veľmi by som chcel nastúpiť, ale uvidíme, ako sa budem cítiť v sobotu ráno. Nedá sa to opichať injekciami, iba ak cez bolesť," povedal dvadsaťpäťročný útočník, ktorý vynechal piatkový dobrovoľný tréning a čas využil na regeneráciu.

Ako pre TASR uviedol lekár slovenskej výpravy Jozef Kubašovský, Mikúšov stav sa výrazne zlepšil, ale jeho účasť v zápase s Českom je stále otázna.

"Lokálny nález je zlepšený. Popoludní ideme na kontrolné rezonančné vyšetrenie ľavého stehna, kde mal po zápase s Kanadou pomliaždenie svalstva a krvný výron. Subjektívne sa má oveľa lepšie, takže uvidíme, ako to dopadne. Skôr si myslím, že by v sobotu mal hrať," načrtol pozitívny výhľad.

Semifinálový duel Slovenska s Českom je na programe v sobotu o 18.30 miestneho času (17.30 SELČ) na ľade helsinskej Hartwall Areeny. Ešte predtým (14.30/13.30) sa v boji o finále stretnú domáci Fíni s Ruskom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Mikúš chce hrať, no o jeho účasti budú rozhodovať hodiny