Mikloš žiada NKÚ o preskúmanie prestavby zimáku

TASR|16. máj 2011 o 10:46

Náklady na výstavbu štadióna stúpli z predpokladaných 75 miliónov na 87 miliónov eur.

BRATISLAVA. Minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ) deň po skončení majstrovstiev sveta v hokeji posiela predsedovi Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) Jánovi Jasovskému list so žiadosťou o preskúmanie financovania prestavby zimného štadióna v Bratislave.

Rezort financií je podľa hovorcu ministerstva financií pri tejto kontrole pripravený a ochotný poskytnúť potrebnú súčinnosť, aby sa verejnosť dozvedela, či peniaze vynaložené z verejných zdrojov na tento účel boli minuté účelne. "Šampionát sa skončil, je čas vystaviť si účet," povedal v tejto súvislosti šéf rezortu financií.

Mikloš už v minulosti vyjadril pochybnosti o efektívnosti použitia verejných peňazí na túto rekonštrukciu. "Preto po majstrovstvách sveta prebehne hĺbková kontrola financovania štadióna," povedal minister financií vo februári tohto roka potom, ako sa s mestom dohodol na pôžičke 12 miliónov eur na dostavbu športoviska. Za dôkladnú kontrolu sa vtedy vyjadril aj primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.

Médiá opakovane informovali o navyšovaní nákladov na rekonštrukciu bratislavského zimného štadióna. Pôvodné predpokladané náklady boli necelých 75 miliónov eur, momentálne sa blížia 87 miliónom eur.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Mikloš žiada NKÚ o preskúmanie prestavby zimáku