Michalovskí kadeti majú za sebou smolnú prehru

Michalovskí kadeti doma tesne podľahli Svitu.
Michalovskí kadeti doma tesne podľahli Svitu. (Autor: 1. BK)
Sportnet|23. feb 2017 o 00:00

Počas víkendu kadeti dohrávali odložený zápas so Svitom.

MICHALOVCE. Po nepresvedčivých výkonoch podali veľmi pekný výkon. Stretnutie bolo takmer celý čas vyrovnané a nakoniec rozhodlo aj trocha šťastia na strane hostí.

Domáci odohrali bojovný zápas na vysokej úrovni. Po ťažkých zápasoch bolo badať pokrok v ich hre. Oproti predchádzajúcim zápasom sa dopustili len 14 strát, čo bolo pokles takmer o 50 percent.

Dopustili sa však chýb v nesprávnom čase a hlavne faulov, ktoré boli úplne zbytočné.

K tradičným strelcom Demkovi a Pirkovskému sa nepridal nikto, a aj to ovplyvnilo výsledok. Domácim robil problémy najmä Kubaský. Skóre sa striedalo na oboch stranách a súper si vytvoril mierny náskok až v poslednej štvrtine.

Už sa zdalo, že je po zápase, no orli vyrovnali a necelú minútu do konca bol stav nerozhodný. Následne sa hosťom podarilo skórovať a so šťastím vyhrali. Výborným výkonom sa prezentovali Michalovčania Martin Demko a Martin Pirkovský.

1. BK Michalovce – BKM Iskra Svit 68:70 (37:35)

Štvrtiny: 18:18, 19:17, 17:17, 14:18.

1. BK: M. Demko 30 (15 doskokov), M. Pirkovský 27 (6 trojok), D. Pliško 8, M. Lustig 2, S. Brnčál 1, R. Harman, D. Tertinský, M. Lopuch.

Uplynulý víkend boli v akcii aj mladší žiaci 1. BK, ktorí odštartovali nadstavbu o 5. až 9. miesto na východe výhrami s Kežmarkom.

Domáci odohrali dobré zápasy, no aj napriek výhram stretnutia boli vyrovnané a najmä prvá päťka robila domácim problémy.

Zápasy ukázali chyby, na ktorých treba pracovať. Hráčom chýbalo aj viac športovej agresivity pre potrebný tlak na súpera. Na tomto musia do budúcna pracovať.

Dobré zápasy odohrali Samko Ivančo i Dávid Bujdoš. Progres v tréningovom procese ukázali v zápasoch aj nováčikovia Tomáš Ragan a Marko Štefan, ktorý zaznamenal aj prvý súťažný kôš.

1. BK Michalovce – BK MŠK Kežmarok 63:28 (35:11) a 58:25 (34:14)

1. BK: Mészáros, D. Bujdoš, Ivančo, Koščák, Demko, Hakala, Serenčko, Jasovský, Tertinský, Mattina, Kokoš, A. Bujdoš, Ragan, Štefan, Pončák.

Najbližšie domáce zápasy tímov 1. BK:

Starší mini žiaci:

Sobota 25. februára: 1. BK Michalovce – RB Košice o 9.00 a 10.30 hod., telocvičňa ZŠ Krymská (7.ZŠ).

Kadeti:

Nedeľa 12. marca: 1. BK Michalovce – MBK Karlovka Bratislava o 11.00 hod., telocvičňa GPH.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovskí kadeti majú za sebou smolnú prehru