Vo finále sa červenalo, dvaja Považania nedohrali ani polčas, tiekla aj krv. Tatran je krok od titulu

Viačeslav Kasatkin v zápase Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica vo 4. finále Niké Handball Extraligy.
Viačeslav Kasatkin v zápase Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica vo 4. finále Niké Handball Extraligy. (Autor: Viktor Zamborský/Handball Team Tatran Prešov)
Ján Leško|26. máj 2024 o 17:15

So 16 gólmi sa v Prešova nedá vyhrať, vravel Macháč.

PREŠOV. Aj tretí súboj finálovej série Niké Handball Extraligy medzi Tatranom Prešov a MŠK Považská Bystrica (hranej na tri výhry), bol predovšetkým znovu tvrdou bitkou o víťazstvo.

Tatran Prešov využil opäť domáce prostredie. Nad MŠK Považská Bystrica, ktorá vicemajstrovi predtým uštedrila prvú prehru v sezóne, tentoraz zvíťazil 25:16 (12:8) a v sérii vedie na zápasy 2:1.

Štvrtý duel sa odohrá v stredu 28. mája o 18.00 h v Považskej Bystrici.

Prvé stretnutie finálovej série v Tatran Handball Arene sa skončilo výhrou Prešova o jedenásť gólov 30:19. V druhom vyhrala Považská Bystrica doma o štyri - 26:22.

Tretí duel vyhral Tatran rozdielom deviatich gólov. Strelecky bol teda doteraz jasne lepší Prešov. Dôležitú rolu hrali ale opäť obrany a výkony brankárov.

Dvaja Považania nedohrali ani len polčas

A tento fakt platil aj v sobotnom zápase v THA. Prvá štvrťhodina bola vzácne vyrovnaná. Padlo v nej na oboch stranách iba po päť gólov.

Obrany a za nimi brankári, domáci Mario Cvitkovič a hosťujúci Ladislav Kovačin, odvádzali výbornú prácu. Pravda, obrana Považskej Bystrice to ale často robila na, i za hranicou dovoleného.

Dvaja hráči Považskej Bystrice po škaredých fauloch nedohrali ani len polčas.

V čase, kedy domáci už zvyšovali svoj náskok, nešetrným zákrokom pri pokuse o streľbu na hodovú ruku poslal hosťujúci Serhij Petryčenko k zemi prešovskú i reprezentačnú spojku Jakuba Kravčáka. V 20. minúte uvidel červenú kartu.

Smoliara Davidoviča znovu zašívali lekári

Ešte škaredší zákrok vytiahol hráč MŠK Ivan Bystrický. V 28. minúte zasiahol tvár strednej spojky Tatranu i reprezentácie Bosny a Hercegoviny Marka Davidoviča.

Zľava Viačeslav Kasatkin, Ľubomír Ďuriš a Lucas Araxá v zápase Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica vo 4. finále Niké Handball Extraligy.
Zľava Viačeslav Kasatkin, Ľubomír Ďuriš a Lucas Araxá v zápase Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica vo 4. finále Niké Handball Extraligy. (Autor: Viktor Zamborský/Handball Team Tatran Prešov)

Znovu zakrvaveného smoliara na podobné zákroky slovenských hádzanárov. Vo februári minulého roka v stretnutí 20. kola NHE ho trafil do tváre Novozámočan Gabriel Vadkerti.

Z nemocnice sa vrátil so šestnástimi stehmi a pár rozkývanými zubami. Po Bystrického údere sa tiež vrátil po ošetrení a prestávke do hry, avšak už „len“ so štyrmi stehmi nad pravým okom.

„Asi tým, že pracujem na ihrisku v rýchlosti a súperi ma niekedy nestihnú ubrániť, tak siahnu aj k unfair zákrokom. Hádzaná je rýchly, tvrdý šport, takéto zásahy nik v ňom nevidí rád. Iste, obaja vinníci Považskej Bystrice boli arbitrami vylúčení do konca zápasu. Podľa mňa by ale za takéto previnenia mali byť potrestaní aj tvrdšie.

Podstatné ale je, že zápas sme vyhrali, v sérii vedieme a v stredu ju skúsime ukončiť kvalitnou hrou a úspešným výsledkom. Ak by to nebodaj nevyšlo, potom by sme mali v prípadnom piatom rozhodujúcom súboji výhodu domáceho prostredia.“

Pod skutočnosť, že Považskobystričania zaťažili konto Tatranu Prešov v oboch polčasoch len ôsmimi gólmi, je aj podpis výborne chytajúceho gólmana Maria Cvitkoviča.

„Chlapci v obrane hrali skutočne dobre. Čo prešlo, časť z toho som chytil ja. A keď rozhodcovia nariadili proti nám pokutové hody, tak dva z nich zmaril kolega Igor Čupryna. Samozrejme, v stredu na Považí sa pokúsime zvíťazil opäť.“

Macháč: So 16 gólmi sa v Prešove vyhrať nedá

Spokojný s výkonom ani s konečným rezultátom v Prešove spokojný byť nemohol byť pivot MŠK Považská Bystrica i slovenskej reprezentácie, jedna z tradičných opôr hostí Šimon Macháč.

Šimon Macháč v zápase Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica vo 4. finále Niké Handball Extraligy.
Šimon Macháč v zápase Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica vo 4. finále Niké Handball Extraligy. (Autor: Viktor Zamborský/Handball Team Tatran Prešov)

„So šestnástimi gólmi sa nedá v THA vyhrať. V druhom polčase sme mali vari veľký strelecký výpadok. Za daných okolností sme ostali bez šance na prípadný úspech v takom ťažkom stretnutí. Pravdou je, že vylúčenia dvoch našich hráčov boli problémom. Nás ostatných na ihrisku to stálo veľa síl.

Dnešok to ale bol o našom mizernom premieňaní aj vyložených streleckých príležitostí. Pravdou tiež je, že brankári oboch mužstiev zase chytali spoľahlivo. My sme ale šli na Cvitkoviča často až príliš zbrklo. Štvrtý zápas hráme doma, znovu bude plný dom, nuž skúsime znovu prekvapiť.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Vo finále sa červenalo, dvaja Považania nedohrali ani polčas, tiekla aj krv. Tatran je krok od titulu