Zmŕtvychvstanie Michaloviec je dokonané, spasiteľ Straka nevylúčil pokračovanie misie

Futbalisti Michaloviec po udržaní sa v Niké lige vyhadzujú do vzduchu trénera Františka Straku.

Zmŕtvychvstanie Michaloviec je dokonané, spasiteľ Straka nevylúčil pokračovanie misie

Futbalisti Michaloviec po udržaní sa v Niké lige vyhadzujú do vzduchu trénera Františka Straku. (Autor: TASR)
Futbalisti Michaloviec po udržaní sa v Niké lige vyhadzujú do vzduchu trénera Františka Straku.
Futbalisti Michaloviec po udržaní sa v Niké lige vyhadzujú do vzduchu trénera Františka Straku. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|26. máj 2024 o 11:35

Petržalčania boli blízko, rekordnú návštevu držali v napätí až do konca.

MICHALOVCE. Najvyššia futbalová súťaž sa bude na Zemplíne hrať aj v budúcej sezóne, ktorá bude jubilejná desiata po postupe Michaloviec medzi elitu.

Petržalka bola síce blízko k prvému úspechu druholigistu v baráži, ale napokon si na návrat medzi slovenskú špičku počká minimálne ešte jeden rok.

Vstup do barážovej odvety v Michalovciach vyšiel domácim fantasticky. Už v 9. minúte zmazali po skrumáži pred bránkou hostí a napokon vlastnom góle brankára Pavla Halousku jednogólové manko z prvého zápasu.

Po štvrťhodine hry pridal druhý gól napokon znamenajúci záchranu domáci útočník Enzo Arevalo, ktorý mal hlavu aj v prvom góle.

V druhom polčase sa druholigista všemožne snažil zápas zdramatizovať a hoci držal rekordnú návštevu sezóny takmer 3000 divákov v napätí do úplného konca, vytúženého gólu sa nedočkal.

Šťastíčko a chýbajúce sebavedomie

Michalovčania tak po výsledku 2:0 zachránili ligu aj pre budúcu sezónu.

„Som rád, že sme našu misiu dotiahli do úspešného konca. Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. Chceli sme byť dominantní, v ten správny moment ísť do pressingu a nútiť hráčov Petržalky k chybám.

Zároveň sme chceli eliminovať lepšie ako u nich ich rýchle nábehové situácie po krídlach, čo sa nám našou aktivitou darilo. K tomu všetkému patrí aj šťastíčko, ktoré sme v Bratislave nemali a zahodili sme obrovské šance aj penaltu.

Tentokrát sa to otočilo, boli sme efektívni, dokázali sme dať dva góly,“ hodnotil zápas domáci tréner František Straka.

Hosťujúci Michal Kuruc priznal, že domáci po prvom polčase zaslúžene vyhrávali o dva góly.

„My sme hrali trochu ustráchane, rýchlo sme sa zbavovali lopty a trochu mi v našej hre chýbalo sebavedomie. V druhom polčase sme urobili nejaké zmeny, pomohlo nám to.

Boli sme aktívnejší a mali sme viac hry na súperovej polovici aj so situáciami, ktoré mohli zdramatizovať zápas. Bohužiaľ to nevyšlo.

Gratulujem trénerovi Strakovi k ďalšej záchrane a držím im palce,“ dodal Kuruc, ktorému jeho náprotivok kompliment vrátil:

Hráte dobrý, nepríjemný a pre súpera náročný futbal. Určite budete hrať prím aj v budúcej sezóne druhej ligy. Prial by som vám, aby ste sa dostali do ligy, lebo kvalitu na to máte.“

Správne nabudení na zápas o všetko

Aj v poslednom zápase ligy v Košiciach, ktorý poslal Michalovčanov do baráže, aj v prvom barážovom zápase v Bratislave akoby Michalovčanom chýbalo správne mentálne nastavenie, čo viacerí z hráčov aj priznali.

V zápase o všetko bolo všetko inak.

„Bolo to najmä o nastavení v hlavách. Dnes to pre zápasom všetko od začiatku žilo, boli sme neskutočne nabudení kapitánom aj trénerom, všetci tým žili, od vedenia až po upratovačky.

Na tom ihrisku sme nechali absolútne všetko. A fantastickí boli dnes aj diváci a boli našim dvanástym hráčom. Bolo by dobré, keby aj na iné zápasy chodili v takom hojnom počte,“ poznamenal michalovský útočník Matúš Marcin.

VIDEO: Tréner František Straka po udržaní Michaloviec v Niké lige

Ten rovnako ako stredopoliar Filip Vaško či kapitán Igor Žofčák potvrdil, že po záverečnom hvizde okrem veľkej radosti prežíval aj pocity neuveriteľnej úľavy po úspešnom konci sezóny: „Je to dôvod na oslavu, veď máme po sezóne, ale je to najmä po psychickej stránke obrovská úľava.“

O neuveriteľných emóciách, ktoré po zápase lomcovali hovoril aj Filip Vaško:

„Bola to veľmi ťažká sezóna. Som veľmi hrdý na tento tím a na to, ako sme to zvládli. Aj keď to nebolo na konci ideálne, verili sme, že to dokážeme.

Dali sme do toho všetko a podali sme veľmi dobrý kolektívny výkon. Bola tu vynikajúca atmosféra, za ktorú chcem poďakovať fanúšikom.“

Žofčák stále nekončí

Michalovčania prežili neuveriteľnú jar, v ktorej dokázali nazbierať najviac bodov v celej histórii svojho pôsobenia v najvyššej súťaži.

Azda niet v Michalovciach človeka, v klube aj medzi fanúšikmi ktorý by jednoznačnú zásluhu na zmŕtvychvstaní a záchrane nepripisoval charizmatickému trénerovi Františkovi Strakovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zmŕtvychvstanie Michaloviec je dokonané, spasiteľ Straka nevylúčil pokračovanie misie