Michalovič prišiel na kurt a podal životný výkon

Peter Michalovič (v strede, medzi Róbertom Hupkom a Emanuelom Kohútom) bol jedným z hrdinov finálového zápasu.
Peter Michalovič (v strede, medzi Róbertom Hupkom a Emanuelom Kohútom) bol jedným z hrdinov finálového zápasu. (Autor: SITA/Ivan Fleischer)
Sportnet|18. júl 2011 o 00:00

Keď sa začal lámať chlieb finálového zápasu, a treba povedať, že väčšiu časť držali v rukách Španieli, chopil sa jeho konca na našej strane 21-ročný mladík Peter Michalovič.

Keď sa začal lámať chlieb finálového zápasu volejbalovej Európskej ligy, a treba povedať, že väčšiu časť držali v rukách Španieli, chopil sa jeho konca na našej strane 21-ročný mladík Peter Michalovič.

KOŠICE. Nový impulz dostali zverenci trénera Zaniniho z jeho deloviek triafajúcich neomylne obdĺžnik na súperovej strane ihriska.

Neúnavne sa prebíjal cez bloky súpera, skvele podával a najmä - bodoval s mimoriadne vysokou percentuálnou úspešnosťou.

Hviezda zápasu tvrdí, že preňho nebolo ťažké naskočiť na rozbehnutý vlak ani za nepriaznivého stavu v treťom sete.

„Vôbec nie, veď to bolo predsa finále, a naň boli všetci hráči, aj striedajúci, poriadne namotivovaní. Celé mužstvo hralo od začiatku s nasadením, a ja som veľmi rád, že som doň zapadol bez problémov. Môžem povedať, že to bol asi môj životný výkon,“ vraví univerzál slovenského tímu.

Mohlo sa zdať, že ťarcha zodpovednosti po postupe Španielov do finále Európskej ligy, keďže hráči z Pyrenejského polostrova nereflektujú na kvalifikáciu do World League, zo slovenských chrbtov opadla, ale opak bol pravda.

„Víťazstvo v Európskej lige bolo pre nás ohromnou motiváciou, hoci sme vedeli, že náš štart v kvalifikácii do Svetovej ligy už nie je ohrozený. Navyše, vyhrať Európsku ligu, to sú aj body do svetového rebríčka. Preto sme nastúpili na finále s obrovským nasadením.“

Ešte treba prejsť úskaliami kvalifikácie, kým sa na horizonte objaví nápis Svetová liga, ale Peter Michalovič je presvedčený, že Slovensko ich zdolá.

„Samozrejme, netreba podceniť ani Kanadu, ani nikoho z ďalších súperov, aj keď v tomto ročníku Svetovej ligy patrili k slabším tímom. Myslím, že naša šanca hrať túto vrcholnú svetovú súťaž je veľmi veľká.“

((a))

Španielsko - Slovensko 2:3 (-22, 22, 24, -22, -12)

149 min, rozhodovali Dudek (Poľ.), Saltalippi (Tal.), 4 000 divákov.

Španielsko: Delgado Escribano, Fernández, Pérez, Noda, Garcia-Torres, Hernán, libero Llenas (Rodriguez, Sugraňes Martinez, Palharini, Rocamora).

Slovensko: Masný, Martin Sopko st., Kmeť, Bencz, Lukáš Diviš st., Kohút, libero Ondrušek (Zaťko, Michalovič, Hupka).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovič prišiel na kurt a podal životný výkon