Michalovce nevzdávajú boj o prvú priečku

Zo súperov spoluhráči. Giľák (vpravo) a Kohutiar.
Zo súperov spoluhráči. Giľák (vpravo) a Kohutiar. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|13. jan 2017 o 00:00

Dukla vyhrala hladko v Martine, posilňuje káder. V piatok doma nehrá, predstaví sa na Spiši.

MICHALOVCE. Tretíkrát v prebiehajúcej sezóne si michalovský gólman Adam Trenčan, ktorý vládne všetkým brankárskym štatistikám hokejovej prvej ligy, udržal čisté konto.

Najlepšia defenzíva súťaže na martinskom ľade obstála na výbornú, a tak si Dukla pripísala na ľade rezervy MHC presvedčivé víťazstvo 6:0, vďaka ktorému sa posunula z tretieho na druhé miesto tabuľky.

Zlepšený výkon

Zdá sa, že tvrdé pohovory vedenia klubu s hráčskym kolektívom padli na úrodnú pôdu.

„Vojakov“ nezastihol koniec minulého ani začiatok tohto roka v optimálnej forma. Strieľali málo gólov a ich hra bola kŕčovitá. V Turci však podali dobrý výkon a po mesiaci a pol sa v jednom zápase presadili šesťkrát.

„Začiatkom týždňa sme sa rozprávali s hráčmi, lebo ich výkony v posledných dueloch mali od ideálu ďaleko. Dali nám prísľub, že sa to zlepší a budú hrať taký hokej, ktorý sa bude divákom páčiť,“ povedal prezident HK Dukla Alexander Černega.

Zemplínčania nevzdávajú ani boj o prvé miesto, na vedúci Prešov síce strácajú až šesť bodov, ale ešte im pripočítajú tri za kontumačnú výhru s Považskou Bystricou a jeden zápas budú mať k dobru.

„Je v našich silách vyhrať základnú časť. Verím, že sa to podarí.“

Gólová premiéra

K hladkému triumfu nad „béčkom“ Martina prispela gólom a dvoma asistenciami aj nová akvizícia v michalovskom drese Matej Giľák, ktorý prišiel zo Spišskej Novej Vsi a patrí k najproduktívnejších hráčov prvej ligy

. „Dúfam, že nám pomôže, je to šikovný hráč. Pracujeme aj na ďalších posilách, potrebujeme oživiť mužstvo. Z maďarského Debrecínu má prísť na skúšku jeden obranca. Sme v kontakte aj s Popradom, Zvolenom či Banskou Bystricou. Budeme hľadať poctivo, lebo potrebujeme hráčov, ktorí budú ozajstné posily,“ zdôraznil Černega.

Dnes mala Dukla hrať pred vlastnými fanúšikmi, ale tí ju v akcii neuvidia. So Spišskou Novou Vsou si vymenila prostredie, takže teraz nastúpi na jej ľade a v poslednej šestine doma.

A v jej zostave bude chýbať aj spomínaný Giľák.

„So Spišiakmi sme sa dohodli, že v súbojoch proti nim hrať nebude,“ prezradil šéf michalovského klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovce nevzdávajú boj o prvú priečku