Michalovce hľadajú posily do útoku

Francúzsky obranca Nicolas Favarin. V Dukle je stále na skúške.
Francúzsky obranca Nicolas Favarin. V Dukle je stále na skúške. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|22. aug 2017 o 00:00

V príprave prehrali v Detve, pripravuje sa s nimi skúsený Hvila.

MICHALOVCE. Začiatok novej prvoligovej sezóny sa nezadržateľne blíži a pred hokejistami Michaloviec sú posledné tri týždne prípravy.

Zemplínčania naberajú objem, skladajú káder a pilujú herný systém a za sebou majú už tri prípravné zápasy, v ktorých zakaždým ťahali za kratší koniec.

Po prehrách v poľskom Nowom Targu 0:1 a maďarskom Miskolci 3:4 po samostatných nájazdoch neuspeli ani na ľade extraligového nováčika v Detve, kde zaknihovali porážku 1:4.

Dávajú málo gólov

Pod Poľanou nastúpili „vojaci“ v oklieštenej zostave, tréneri nemohli vyskladať ani štyri kompletné formácie.

Pre zranenia chýbali napríklad útočníci Ivan Brezniak a Ivan Fedorko.

„Bolo nás málo, príležitosť zahrať si dostali aj mladí hráči. Náš výkon však nebol zlý, za bezgólového stavu sme mali viacero dobrých šancí, dokonca sme nepremenili ani samostatný nájazd. Máme problémy s koncovkou, nedávame góly. V troch zápasoch sme ich dali len štyri. Musím však pochváliť Detvu, hrala veľmi dobre. Celkovo to bol kvalitný duel s množstvom útokov na oboch stranách,“ zhodnotil tretí súboj prípravy kormidelník HK Dukla Ingema Miroslav Ihnačák.

V tomto týždni odohrajú Michalovčania ďalšie dve stretnutia, v utorok v Spišskej Novej Vsi a v piatok v Prešove.

Oba zápasy proti prvoligovým konkurentom začnú o 17. hodine.

Čecha poslali preč

Mužstvo od Laborca sa kvôli rozsiahlej rekonštrukcii svojho domovského stánku naďalej pripravuje vo Vranove nad Topľou.

V tréningovom procese je aj skúsený 35-ročný útočník Lukáš Hvila, ktorý je po konci v rodnom Poprade aktuálne bez angažmánu.

S Michalovcami však zatiaľ iba trénuje.

Prvoligista stále formuje káder na novú sezónu, na skúške neuspel 20-ročný český útočník Ivan Ďurač z Mladej Boleslavi.

„Mužstvo skladáme, máme ešte nejaký čas. Extraligisti hrajú posledné turnaje pred štartom sezóny a postupne začnú vyraďovať hráčov. Uvidíme, koho sa nám podarí získať. Určite však potrebujeme posilniť útok aspoň o troch strelcov. Verím, že nejakí hráči ešte prídu,“ skonštatoval Ihnačák, ktorého mužstvo odštartuje nový ročník už v piatok 8. septembra na „domácom“ ľade vo Vranove nad Topľou súbojom s HK Orange 20.

Zmena u „vojakov“ nastala aj v zápase 1. kola prvej ligy, v stredu 13. septembra nezačnú na ľade Spišskej Novej Vsi, ale v Topoľčanoch.

Detva – Michalovce 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Góly: 17. a 40. O. Ďuriš, 31. J. Milý, 45. Šedivý – 26. R. Gašpar.
HC 07 ORIN: M. Nagy – M. Dvořák, Gachulinec, Macejko, F. Fekiač, M. Šimon, D. Jendroľ, I. Zorvan, M. Jendroľ – J. Cíger, J. Petro, J. Milý – M. Surový, O. Ďuriš, Tábi – F. Poliaček, P. Huňady, Šedivý – Ferleťák, Halama, Ondris.
HK DUKLA INGEMA: A. Trenčan (45. Pajpach) – D. Hančák, Dolgoš, M. Kolba, Favarin, Valečko, B. Cvengroš, F. Oravec – Jaššo, R. Gašpar, Banovský – J. Lesňák, Linet, Fajčák – Balko, Toma, Ďurač – D. Borov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovce hľadajú posily do útoku