Michalovčania sa cítia ukrivdení

Nespokojný. Tréner MFK Zemplín Vladimír Rusnák ml. (v popredí) cítil veľkú krivdu.
Nespokojný. Tréner MFK Zemplín Vladimír Rusnák ml. (v popredí) cítil veľkú krivdu. (Autor: Jaroslav Čúrny)
Sportnet|20. júl 2009 o 00:00

Asistentovi Laskovskému vyčítajú úmysel. Domáci i hostia sa zhodli, že to faul nebol.



R. SOBOTA. Momentom, o ktorom sa po zápase Rimavská Sobota - Michalovce (1:0) najviac diskutovalo a ktorý podľa všetkého aj nepriamo ovplyvnil výsledok, bola situácia z 82. minúty. Vtedy po osobnom súboji domáceho Živanoviča s michalovským Jevľanovom prvý asistent rozhodcu Laskovský nechal dodatočne udeliť žltú kartu ukrajinskému útočníkovi hostí. Nasledovalo vylúčenie a za pár desiatok sekúnd aj jediný gól zápasu...

Bol to úmysel!

Tréner Michaloviec Vladimír Rusnák ml. na tlačovej besede verejne poďakoval za výkon rozhodcovi Ježíkovi i druhému asistentovi Ádámovi, ale prvému asistentovi Laskovskému nevedel podraz odpustiť. "Bol to úmysel! Po bežnom osobnom súboji Živanoviča s Jevľanovom nechali rozhodcovia pokračovať v hre a až po necelej minúte signalizoval prvý asistent rozhodcovi Ježíkovi, aby dal nášmu hráčovi žltú kartu. Keďže som stál blízko, videl som, ako doňho domáca lavička 'hustila' a tento asistent s odznakom FIFA začal až netradične agilne signalizovať čosi, čo nebol ani faul a už vôbec nie na žltú kartu. Zápas, ktorý smeroval do remízového konca a myslím si, že podľa výkonov by s deľbou bodov boli spokojné obe strany, napokon zlomil takýto podraz," povedal tréner Michaloviec.

Smiešne divadlo

Samotný Artem Jevľanov si myslel, že sa mu asi sníva, keď videl Laskovského signalizovať faul a žiadať ešte kartu. "Bol to čistý chlapský súboj, po ktorom odo mňa Živanovič, chlap ako hora, odletel až k striedačke. Nafilmoval to slušne, ale aj napriek tomu o nedovolenom zákroku nemôže byť ani reči. Bolo to smiešne divadlo," povedal Artem Jevľanov.

Podľa domácich faul nebol

Keďže situácia sa odohrala pred striedačkou domácich, opýtali sme sa trénera Rimavskej Soboty Mariána Kudlíka, ako to videl on. "Na šmykľavom teréne sa dvaja chlapi do seba v súboji opreli. Obaja spadli a hra pokračovala. Ja som faul ani nereklamoval, to iba náš masér," doplnil tréner domácich.

Náš názor

Jediné vysvetlenie situácie je také, že Vlastimil Laskovský nechal domácim výhodu a po prvom prerušení hry signalizoval dodatočne žltú kartu hráčovi hostí číslo 9, čo bolo aj zreteľne počuť. Z pohľadu výkladu pravidiel je to v poriadku. V poriadku však nebolo vyhodnotenie samotnej situácie, ktorú by sme faulom, a už vôbec nie zákrokom na žltú kartu, nepomenovali. Iróniou osudu je, že práve Jevľanov mal byť tesne predtým vystriedaný, náhradník Hreško si už obúval kopačky, keď prišlo k situácii, o ktorej je tento článok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovčania sa cítia ukrivdení