Messi nevyniká medzi priemernými, prevyšuje i najlepších

Messi.
Messi. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|30. máj 2011 o 00:00

Argentínčan strelil v sezóne päťdesiattri gólov a rozbil mikrofón. Kľučkami týral najlepších obrancov sveta. Strelil víťazný gól, bol mužom zápasu a vyrovnal strelecký rekord Ligy majstrov. Lionel Messi.

Argentínčan strelil v sezóne päťdesiattri gólov a rozbil mikrofón. Kľučkami týral najlepších obrancov sveta. Strelil víťazný gól, bol mužom zápasu a vyrovnal strelecký rekord Ligy majstrov. Lionel Messi.

BRATISLAVA. Užíval si veľké okamihy. Divoko rozhadzoval rukami, vyrábal grimasy a euforicky reval.
Zvyčajne pokojný a tichučký Lionel Messi rozbil mikrofón. Omylom zavadil do televíznych káblov, keď oslavoval svoj gól.

Výnimočný, víťazný. Ten, ktorý rozhodol o triumfe v Lige majstrov. Útly Argentínčan ich strelil v tejto sezóne Ligy šampiónov dvanásť, čím vyrovnal rekord Ruuda van Nistelrooya a tretíkrát za sebou sa stal kráľom strelcov Ligy majstrov.

Messi vybavil polovicu gólov nového klubového šampióna. A potvrdil, že je najlepším majstrom svojho remesla na svete. Pritom ako dieťa musel každý deň dostávať injekcie - aby vyrástol.

Tréner lepšieho nevidel

„Je to najlepší hráč, ktorého som kedy videl. Máme mnoho senzačných hráčov, ale Leo je ešte omnoho vyššie. Úžasne zvyšuje našu hru. Je jedinečný. Iba dúfam, že sa nezačne nudiť, nevyhorí a bude naďalej podávať takéto výkony,“ chrlil komplimenty tréner Barcelony Josep Guardiola.

Messiho sezóna

Španielska liga: 31 gólov
Španielsky pohár: 7
Superpohár: 3
Liga majstrov: 12
Spolu: 53 gólov
Úspešnosť streľby: 22 percent
Celkovo strelil za Barcelonu 180 gólov.

„Zle hrá iba vtedy, keď niečo nie je v poriadku v jeho súkromí. Verím, že klub bude natoľko rozumný, že udrží okolo neho tím, aký on potrebuje,“ dodal barcelonský kouč.

Messi mal výrazný podiel i na treťom góle, keď kľučkami na krátkom priestore znemožnil defenzívu súpera. A vyhlásili ho za muža zápasu.

„Messi je výnimočný v tom, že dokáže viesť loptu vpred bez toho, aby sa na ňu pozrel. Preto môže registrovať súperových obrancov a realizovať úžasné prihrávky. Dokáže to, lebo vidí celú hraciu plochu,“ tvrdil bývalý argentínsky obranca Roberto Perfumo v knihe Messi od Lucu Caioliho.

Messi nevyniká medzi priemernými, prevyšuje i najlepších. A v tejto sezóne sa ešte zlepšil.

Bude vraj ešte lepší

Vo všetkých súťažiach strelil 53 gólov, čo je o gól viac ako Cristiano Ronaldo – najlepší kanonier španielskej ligy a víťaz Zlatej kopačky o najlepšieho strelca v Európe.

Messi dal gól zhruba z každej štvrtej strely a stačí mu na to asi 72 minút, pritom nie je sebec. Bol najlepšie prihrávajúcim hráčom španielskej ligy (osemnásť asistencií).

Celkovo mal podiel zhruba na polovici klubových gólov. V drese Barcelony ich dal už stoosemdesiat.
Argentínčan má pritom iba dvadsaťtri rokov.

„Ak mám byť úprimný, nemyslím si, že som dosiahol vrchol svojich schopností. Ak budem starší a skúsenejší, budem ešte lepší,“ vyhlásil Messi pre sport.es.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Messi nevyniká medzi priemernými, prevyšuje i najlepších