Marko Daňo priletí vo štvrtok, bude hrať v Lotyšsku

Marko Daňo (vľavo) sa postupne stal stabilnou súčasťou zostavy Columbusu. Na snímke dobiedza pred bránou Bradena Holtbyho z Washingtonu, bráni ho Nicklas Bäckström.
Marko Daňo (vľavo) sa postupne stal stabilnou súčasťou zostavy Columbusu. Na snímke dobiedza pred bránou Bradena Holtbyho z Washingtonu, bráni ho Nicklas Bäckström. (Autor: SITA/AP)
SITA|22. apr 2015 o 15:57

Mladý Slovák mal pôvodne z USA odletieť už v utorok. Do hry však vstúpili lekárske testy a príchod sa posunul.

BRATISLAVA. Útočník Marko Daňo sa predstaví v posledných dvoch prípravných zápasoch slovenskej hokejovej reprezentácie v Lotyšsku.

Hráč Columbusu Blue Jackets priletí na Slovensko vo štvrtok. Následne sa pripojí k národnému tímu. "Isto bude hrať," uviedol po stredajšom tréningu kormidelník Slovenska Vladimír Vůjtek.

Pre Daňa sa klubová sezóna v zámorí skončila počas víkendu. Jeho Springfield nepostúpil do play-off AHL. Predtým sa nedostal do vyraďovacej časti NHL ani Columbus.

Pôvodne mal mladý Slovák z USA odletieť už v utorok. Do hry však vstúpili lekárske testy a príchod sa posunul.

Nepripúšťa si tlak

V sezóne 2014/2015 odohral v AHL dokopy 39 duelov s bilanciou jedenásť gólov a osem asistencií. V NHL pridal 35 štartov za Columbus (8+13). V minulosti reprezentoval Slovensko na MS 2013.

Na svetový šampionát sa veľmi teší. "Či už na spoluhráčov, ale aj na atmosféru, keďže hráme v Ostrave, kde bude množstvo slovenských fanúšikov. Bude to super zážitok," uviedol nedávno v rozhovore pre denník Šport.

"Po vydarenej sezóne si nepripúšťam väčší tlak na mňa. Budem sa snažiť hrať uvoľnene a stále ísť na maximum."

Marko Daňo sa v premiérovej sezóne v NHL chytil. Predviedol aj zdravú drzosť.

Do Lotyšska aj s Konrádom

Do Lotyšska pocestuje aj brankár Branislav Konrád. V uplynulých dňoch nemohol naplno trénovať - mal bolestivo nastrelené koleno. Tréneri preto povolali späť do národného tímu Denisa Godlu.

Brankár Dukly sa medzičasom dal zdravotne do poriadku. A odletí do Rigy. Bude brankárskou dvojkou. V oboch stretnutiach by mal chytať Ján Laco.

Ďalšieho brankára Júliusa Hudáčka trápi už niekoľko dní chrbát. Jeho zdravotný stav sa však postupne zlepšuje. Do piatka či soboty by mal byť v poriadku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Marko Daňo priletí vo štvrtok, bude hrať v Lotyšsku