Marcel Haščák je nomináciou prekvapený a potešený

Marcel Haščák. Košický útočník sa teší na reprezentačný dres.
Marcel Haščák. Košický útočník sa teší na reprezentačný dres. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|6. nov 2010 o 00:00

Na budúci týždeň je v hokejovej extralige reprezentačná prestávka. Slovenský tím sa predstaví na Nemeckom pohári. Do Landshutu na dvojdňové sústredenie pred turnajom vycestujú aj dvaja hráči HC Košice - brankár Július Hudáček a útočník Marcel Haščák.

Na budúci týždeň je v hokejovej extralige reprezentačná prestávka. Slovenský tím sa predstaví na Nemeckom pohári v Mníchove a do Landshutu na dvojdňové sústredenie pred turnajom vycestujú aj dvaja hráči HC Košice - brankár Július Hudáček a útočník Marcel Haščák.

KOŠICE. V nominácii kanadského trénera Glena Hanlona je osem hráčov, ktorí v tejto sezóne odohrali v slovenskej extralige aspoň jeden zápas. Dôveru dostali aj dvaja hráči majstrovských Košíc. Lídra súťaže bude v Nemecku zastupovať brankár Július Hudáček a útočník Marcel Haščák.

"Nominácia na Nemecký pohár ma určite prekvapila, ale súčasne veľmi potešila," priznal krídelník Marcel Haščák, ktorý vedel o záujme reprezentačných trénerov oveľa skôr, ako vyšla oficiálna nominácia. "Volal mi asistent trénera pán Pokovič, takže mi bolo jasné, že sa uvažuje aj o mojom mene."

Ten telefonát prišiel v čase, keď sa Marcelovi nedarilo v koncovke. No potom nasledovali stretnutia, v ktorých nechýbal v streleckej listine (s Popradom, Žilinou, Nitrou). "Samozrejme, že ma povzbudilo, že by som mohol dostať pozvánku a prišli aj vytúžené góly."

Dvaja z Košíc

Košičania vedú extraligový pelotón. V 24-člennom výbere majú dvoch hráčov. "Možno by niekto čakal, že z nášho klubu tam bude viac zástupcov. Ale tréner Hanlon sa vyjadril, že chce vidieť asi 40 hráčov, takže najbližšie tá nominácia môže byť iná. Teraz sú tam dvaja útočníci do 25 rokov - Tománek z Banskej Bystrice ja," hovorí popradský odchovanec, ktorý si už do hotelovej izby vopred rezervoval "parťáka" z klubu Jula Hudáčka.

V Nemecku streliť gól

Na konte má osem štartov a jeden gól v drese Slovenska. Túto bilanciu sa chystá poopraviť. "Verím, že z Nemecka sa vrátim už s dvojciferným číslom v kolónke odohraných zápasov za národný tím a že budem mať na konte viac ako jeden gól. Potešil by ma aspoň presný zásah v reprezentačnom drese," vraví Marcel, ktorý sa spomedzi duelov so Švajčiarskom, Nemeckom a Kanadou najviac teší na súboj s javorovými listami. "Proti Nemcom a Švajčiarom som už hral. S Kanadou by to bola premiéra. Aj keď predpokladám, že hokej by to mal byť podobný. Rýchly a dôrazný. Taký, aký je vlastný všetkým hráčom zo zámoria."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Marcel Haščák je nomináciou prekvapený a potešený