Dvadsaťtisíc fanúšikov odišlo predčasne. United utrpeli historickú potupu

Pre United je to proti Liverpoolu najväčšia domáca prehra.
Pre United je to proti Liverpoolu najväčšia domáca prehra. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|24. okt 2021 o 22:30

Manchester United podľahol Liverpoolu 0:5.

MANCHESTER. V prepočte od sto až do viac než tisíc eur sa pohybujú ceny vstupeniek na domáce zápasy Manchester United v anglickej futbalovej Premier League.

Napriek tomu odchádzali tisíce fanúšikov zo štadióna Old Trafford oveľa skôr, než sa skončil ťahák víkendového programu medzi Manchesterom United a FC Liverpool.


Mnohí už po prvom polčase, ktorý prehrali domáci 0:4. 

Najväčšia prehra v histórii

Asi dvadsaťtisíc fanúšikov opustilo zápas predčasne.

„Tieto dva tímy sa tvária ako rovnocenné, ale bol medzi nimi obrovský rozdiel. Manchester United bol ponížený rivalmi z Liverpoolu. Bol to deň zúčtovania,“ napísal po zápase britský Daily Mail.

Manchester nakoniec podľahol Liverpoolu 0:5. Pre United to bola v derby najväčšia domáca prehra v histórii.

Vyšším rozdielom sa vzájomný zápas týchto mužstiev skončil naposledy v roku 1895, keď Liverpool vyhral 7:1. Na Anfielde.

Po štvrtom góle zachytili kamery televízie Sky v hľadisku zdrvený pohľad trénerskej legendy Sira Alexa Fergusona.

Celkom iné emócie prezentoval na tribúne bývalý útočník Celticu Glasgow a FC Liverpool Kenny Dalglish, ktorý si zápas užíval so širokým úsmevom.

Skóre otvoril už v 5. minúte Naby Keita, v 13. minúte dával na 0:2 Diogo Jota. Záver polčasu patril Mohamedovi Salahovi, ktorý dvomi gólmi upravil už na hrozivých 0:4.

Po zmene strán Salah skompletizoval hetrik a ešte viac si upevnil pozíciu na čele tabuľky strelcov.

Egypťan je prvým hráčom od sezóny 1991/92, ktorý strelil na Old Trafford v Premier League hetrik.

„Je skvelé vyhrať v Manchestri 5:0. Snažili sme sa hrať náš futbal a strieľať góly, čo sa nám darilo. Keď vyhráme, som vždy veľmi šťastný. No vyhrať na Old Trafford je niečo viac ako len zisk troch bodov. Po tomto zápase môžem povedať, že chceme vyhrať Premier League,“ citoval britský denník The Guardian hráča zápasu Mohameda Salaha.

Maguire: Ospravedlňujeme sa

Proti domácim stálo v zápase všetko. Ešte aj systém VAR, ktorý neuznal gól Ronaldovi a neskôr prispel k vylúčeniu Paula Pogbu.

Ten bol na ihrisku len pätnásť minút a po ostrom zákroku na Keitu mu rozhodca Anthony Taylor ukázal najskôr žltú kartu, no po vzhliadnutí videa verdikt korigoval a domáceho hráča rovno vylúčil.

Kartu videl aj frustrovaný Ronaldo a mohol byť rád, že iba žltú. V závere prvého polčasu po faule na Jonesa ešte do ležiaceho súpera aj kopol.

„Na čo Manchester siahol, skončilo sa zle. Výsledok bol pre hráčov frustrujúci, nevedeli sa s ním vyrovnať. Potom sa stáva, že prídu skratové situácie. Pogba určite nechcel súpera zlikvidovať, ale bol to tvrdý zákrok,“ uviedol v televíznom prenose futbalový expert Ľuboš Benkovský.

Kapitán United Harry Maguire pred televíznymi kamerami ťažko hľadal slová:

„V prvom rade sa musíme ospravedlniť fanúšikom. Stáli pri nás, spievali a skandovali aj za stavu 0:5. Pre tento klub je to veľmi zlý výsledok.

Všetci sme v šatni sklamaní a smutní. Musíme však držať spolu. Nemôžeme nikoho obviňovať. Pracujeme tvrdo a robíme všetko, čo je v našich silách. Momentálne však niečo nie je v poriadku,“ povedal sklamaný obranca, ktorý v zápase často nestíhal.

Britské médiá referujú o tragédii United a veľkom dni Liverpoolu.

„Fanúšikovia z Anfield Road budú o tomto víťazstve hovoriť do konca života. Ich tím mohol vyhrať aj vyšší rozdielom. Ole Gunnar Solskjaer mal sklenú tvár,“ píše The Guardian.

Solskjaerov koniec?

Liverpool je po derby na druhom miesta tabuľky. Manchester United je po štyroch výhrach, dvoch remízach a troch prehrách siedmy. Nachádza sa teda mimo pohárových priečok.

Po zápase sa opäť začalo hovoriť o konci nórskeho trénera United Oleho Gunnara Solskjaera. Na sociálnej sieti Twitter vyletel vysoko hashtag #OleOutNow.

Solskjaer označil prehru za najtemnejší moment svojej trénerskej kariéry, ale zároveň dodal, že "zašiel už príliš ďaleko na to, aby sa teraz vzdal".

"Vieme, že sme na dne a nemôžeme sa cítiť horšie ako teraz. Uvidíme, kam to dotiahneme," povedal Solskjaer pre Sky Sport.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Dvadsaťtisíc fanúšikov odišlo predčasne. United utrpeli historickú potupu