Malkin s Gončarom proti Slovanu nastúpia

(Autor: TASR/AP)
SITA|6. jan 2013 o 09:41

Zápas Slovana s Magnitogorskom sa začína o 17:00 h. Višňovský a Sekera odohrajú posledný zápas v KHL. Na štadióne sa pripravuje aj Malkin a Gončar.

Zápas Slovana s Magnitogorskom sa začína o 17:00 h. Višňovský a Sekera tak odohrajú posledný zápas v KHL.

BRATISLAVA. Útočník Jevgenij Malkin a obranca Sergej Gončar z Metallurgu Magnitogorsk napokon budú proti Slovanu hrať.

Viaceré ruské médiá - napríklad portál AllHockey - informovali, že kanonier Pittsburgu i zadák Ottawy v reakcii na náhly pozitívny víkendový vývoj rokovaní vedenia zámorskej NHL a hráčskej asociácie NHLPA opustili káder smerom do ruskej metropoly.

Podľa nášho redaktora Tomáša Prokopa však obaja už na štadióne Ondreja Nepelu pred zápasom so Slovanom korčuľujú.

NHL by sa mohlo rozbehnúť 19. januára.

"Zatiaľ nemôžem povedať, kedy sa objavím v Pittsburghu, pretože dosiaľ som si nič v tomto smere neplánoval. Som však veľmi rád, že čoskoro znova budem na ľade so svojimi spoluhráčmi z tímu Penguins. Odletím tam v najbližšom, čase," cituje spomenutý web Malkina.

Podľa informácií Slovana, Andrej Sekera aj Ľubomír Višňovský zápas ešte odohrajú. Všetci sa vracajú do NHL, keďže sa výluka skončila a hráči sa s vedením dohodli na novej kolektívnej zmluve.

Za rodné Kladno v nedeľu nehral v extralige ani Jaromír Jágr.

Malkin má dobrú formu a teší sa

"Máme kvalitný tím a pomerne sa nám darí. Aj ja mám dobrú formu a na ľade sa cítim skvele. Navyše, veľkým plusom je, že so všetkými môžem komunikovať v ruštine. V Amerike som mal pokojnejší život, pretože som býval na periférii a mal možnosť ísť na prechádzku či kávu. V Rusku za mnou všetci chodia, moja popularita vzrástla po majstrovstvách sveta. Snažím sa nikomu neodoprieť autogram či spoločnú fotografiu, najmä nie deťom," priznal Jevgenij Malkin.

Aj po prílete do Bratislavy čelil viacerým žiadostiam o autogram. V dobrej nálade sa každému podpisoval a pôsobil uvoľneným dojmom. "Prekvapilo ma množstvo záujemcov o autogram. Zaskočilo ma aj počasie, rozdiel oproti Magnitogorsku je 20 stupňov," povedal pre televíziu Markíza Malkin.

V Magnitogorsku bol spokojný

Držiteľ kompletnej medailovej zbierky z majstrovstiev sveta je momentálne druhým najproduktívnejším hráčom súťaže. V 36 stretnutiach nazbieral 62 bodov za 22 gólov a 40 asistencií. O tri body viac má jeho spoluhráč z útoku Sergej Moziakin, ktorý odohral 38 duelov.

Magnitogorsk je najmä vďaka tejto dvojici v tabuľke Východnej konferencie KHL na 3. mieste s 81 bodmi zo 40 zápasov. Malkina baví výlukové pôsobenie v rodnom meste.

"Vybral som si skvelý tím s kvalitnými hráčmi. Práve dobrí spoluhráči sú základom môjho úspechu. Fanúšikom v Bratislave chceme ponúknuť dobrý hokej a verím, že zabodujeme naplno," doplnil Malkin.

Malkin bol v predchádzajúcej sezóne nezastaviteľný. V NHL získal Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča (109 bodov), Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča a v hlasovaní samotných hráčov aj Trofej Teda Lindsaya. Po skončení klubovej sezóny v Pittsburghu prišiel na majstrovstvá sveta, kde sa radoval zo zlatej medaily. Víťaz Stanleyho pohára 2009 bol na šampionáte vo Švédsku a Fínsku aj najlepším strelcom (11 gólov) a najproduktívnejším hráčom (19 bodov).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Malkin s Gončarom proti Slovanu nastúpia