M. Perun dostal na narodeniny darček - syna

Sportnet|24. jún 2009 o 00:00

Slovenských nohejbalových reprezentantov čaká týždňové sústredenie v českom Vsetíne, po ňom kvalitne obsadený turnaj Valach Open. Nohejbalová rodina sa rozrástla o Šimona Peruna. Martin Perun, hráč DPMK Košice a viacnásobný najlepší nohejbalista Slovenska

je od soboty otcom.

KOŠICE. Vyvrcholením tejto sezóny bude pre slovenských nohejbalových reprezentantov európsky šampionát v Turecku. Slováci sú na vrcholných podujatiach spoločne s Českom zakaždým v pozícii favorita. Prípravu začínajú už na budúci týždeň. Pod vedením reprezentačného trénera Jaroslava Žigalu, ktorý je súčasne kormidelníkom košických dopravárov, sa presunú na Moravu, aby na viac ako týždeň rozložili svoj stan vo Vsetíne.

Deviati na sústredenie

"Na sústredení budem mať deväť hráčov. Gro je z DPMK Košice, ktorý tvorí stále kostru národného tímu. Rátam teda s bratmi Patrikom a Martinom Perunovcami, Jánom Brutovským, Milanom Ižolom, Ladislavom Stupákom, Mariánom Žigalom. Do Vsetína príde aj Richard Makara a z Revúcej juniorskí majstri sveta Ján Kilík a Peter Kozlík," hovorí Jaroslav Žigala o nominácii. Čo je však paradoxné, náš nohejbalový zväz nemusel vyčleniť na sústredenie vo Vsetíne žiadne prostriedky. Pobyt hradí tamojší sponzor.

Vo Vsetíne zadarmo

"Je to tak. So Vsetínom máme dlhodobo veľmi dobré vzťahy. Až nadštandardné. Boli sme tam už vlani. Po sústredení ostávame na turnaji Valach Open. Vážia si našu účasť, pre nich je to pocta, ak majú na svojom podujatí najlepších Slovákov. Na prípravu nám vedia vytvoriť veľmi dobré podmienky. Ubytovanie v súkromnom penzióne, naozaj luxusnom, fantastická strava, k dispozícii bazén aj kurt. A to všetko zdarma a na návrh našich priateľov zo Vsetína," nevie si reprezentačný lodivod vynachváliť naozaj výnimočný postoj spoza rieky Morava.

Nohejbalista po otcovi?

V nohejbalovej rodine sa v uplynulých hodinách tešili z prírastku. Mladší z bratov Perunovcov - Martin sa v sobotu stal otcom. Šimon je prvorodeným synom. "Narodil sa 19. júna, teda v deň mojich 28. narodenín. Manželka mi ani krajší darček dať nemohla. V pôrodnici som bol s ňou od rána, pred polnocou sa cisárskym rezom narodil Šimon. Meral 51 centimetrov, vážil 3 570 gramov," pochválil sa hrdý otecko Martin Perun. Ktovie, možno bude malý pokračovateľom nohejbalovej dynastie Perunovcov. "Neviem, či bude hrať práve nohejbal. No k športu ho každopádne viesť chcem. Myslím, že je to tá najlepšia alternatíva. No ktohovie, možno mu učaruje klavír," pousmial sa Martin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»M. Perun dostal na narodeniny darček - syna