M. Jantek: Za týmto mužstvom si stojím

Sportnet|19. aug 2013 o 00:00

V zápase medzi Vranovom a Moldavou góly nepadli. Proti boli totiž E. Makó a brvno R. Nováka.



VRANOV. V stretnutí medzi MFK Vranov a FK Bodva Moldava nad Bodvou sa zrodila bezgólová remíza.

Hoci ani v jednom tábore proti deľbe bodov vehementne nenamietali, spokojnejší cestovali domov hostia.

Vranovčania mali v pláne hrať od úvodu aktívne. I keď v náznakoch bolo taktické pokyny s vysokým presingom cítiť, nestačilo to - ani na prevzatie oprát stretnutia, ani na spokojnosť trénera M. Janteka. Sobotňajšie meranie síl stálo a padalo na efektivite, pretože gólových šancí videli diváci poskromne.

V momentoch, kedy sa žiadalo vo finálnej fáze viac pokoja a rutiny, tieto atribúty neprichádzali, no aj napriek tomu sa strelci prepracovali k dvom tutovkám.

V prvom polčase vytiahol E. Makó bravúrny reflex pri zakončení A. Ribára a po zmene strán P. Šamo netrafil loptu ideálne, preto sa od zeme odrazila na brvno.

Vranov bol síce strelecky aktívnejší, ale R. Novák patrí medzi spoľahlivých brankárov a ani jednu situáciu, predovšetkým pri priamych kopoch M. Palubu, si zbytočne neskomplikoval.

„Z celého zápasu ma mrzí úvodná 20-minútovka. V kabíne sme si povedali, že budeme hrať o trošku viac ofenzívne, ale nebolo to ono. Myslel som si, že nadviažeme na nátlakovú hru, akou sme sa prezentovali na jar, no proti Moldave sa nám to nepodarilo. Toto mužstvo odviedlo v 18 – 19 stretnutiach ťažkú robotu a možno na chlapcov doľahla kríza. Zápas sa lámal v druhom polčase, kedy sme mali o čosi viac z hry. Niektoré situácie volali po góle, ale riešenia vo finálnej fáze neboli najideálnejšie. Futbal má však aj takúto tvár a keďže 2 – 3-krát nepríjemne pohrozil tiež súper, svojím spôsobom sme za remízu radi. Hráčom môžem v tejto horúčave ťažko vyčítať prístup, nepremenené šance nás mrzia všetkých, ale za týmto mužstvom si stojím. Najbližšie nás čaká Žilina, kde sa pokúsime urobiť dobrý výsledok, ktorý by nás opäť dostal do pohody,“ hodnotil tréner MFK Vranov Miroslav Jantek.

Cena bodu

Zo šatne Moldavy vychádzal po stretnutí pokrik signalizujúci, že mužstvo okolo kapitána Ľubomíra Maďarika bod berie.

Hostia ostali počas celých deväťdesiatich minút verní svojmu konceptu, v ktorom zbytočne neriskovali a pokiaľ sa aj objavili (najmä v prvom polčase) kozmetické chybičky pri strate lopty, obranná štvorica sa včas postarala o to, aby nehrmelo.

Defenzívny blok Bodvy však nemal jednoduchú pozíciu, pretože obidvaja strední obrancovia videli po polhodine hry v priebehu dvoch minút žlté karty a každé ďalšie „pošmyknutie“ sa im mohlo stať osudným.

V súperovom pokutovom území sa Moldavčania výraznejšie presadili iba A. Ribárom so striedajúcim S. Dzurikom. V prvom prípade sa vyznamenal E. Makó a v 74. min. chýbalo strelcovi pár centimetrov, aby dokonalým spôsobom zmrazil domácich.

„Myslím si, že s remízou môžeme byť spokojní. V takomto teple je dôležité nestrácať zbytočne loptu, aby sme ju jedni alebo druhí nemuseli naháňať. Vo vyrovnanom zápase sme si my aj domáci vypracovali nejaké šance, no napriek tomu to bol duel o jednom góle. Kto by ho dal, vyhral by... Do Vranova sme cestovali s cieľom neprehrať, a to sa nám podarilo. Bod zvonku má vždy svoju cenu,“ konštatoval kapitán Moldavy Ľ. Maďarik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»M. Jantek: Za týmto mužstvom si stojím