Lotyš Stals z Popradu sa teší na olympiádu v Soči

Juris Stals bude reprezentovať Lotyšsko na ZOH v Soči.
Juris Stals bude reprezentovať Lotyšsko na ZOH v Soči. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|15. jan 2014 o 00:00

Kvalitné výkony lotyšského legionára v drese HK Poprad Jurisa Stalsa neostali nepovšimnuté.

Tréner Lotyšska Ted Nolan ho nominoval na olympijský hokejový turnaj do Soči.

POPRAD. Do Popradu prišiel tento center prvého útoku kamzíkov na konci prestupového obdobia počas uplynulej sezóny 2012/13.

Na kvalifikačnom predolympijskom turnaji nastúpil za Lotyšsko v troch zápasoch a k postupu do Soči mu pomohol gólom a asistenciou.

„V tabuľke je to veľmi vyrovnané a za nami je viacero tímov s malými bodovými odstupmi. Do play-off chceme ísť z čo najvýhodnejšej pozície, preto je potrebné bodovať v každom zápase. Je dôležité, že teraz ako tím hráme lepšie. Potvrdili sme to už v súbojoch s najlepšími mužstvami súťaže, s Košicami i Nitrou. Niektoré chyby nás však stáli väčší bodový zisk,“ povedal po nedeľňajšom domácom stretnutí proti Martinu Juris Stals.

Podtatranci ho síce zvládli, vyhrali 4:3, no v záverečnej tretine si to sami skomplikovali.

„Martin korčuľoval lepšie ako my, z našej strany to nebol najvydarenejší zápas. Je ale dobré, že napriek tomu sme ho vyhrali a získali tri body,“ doplnil lotyšský legionár v službách HK Poprad.

V popradskom tíme hrá na poste centra v najproduktívnejšom prvom útoku s krídlami Lapšanským a Sýkorom. V 34 zápasoch zaznamenal 30 kanadských bodov za 11 gólov a 19 asistencií.

„Už sme si na seba zvykli, chémia medzi nami funguje. Na ľade o sebe vieme, čo je veľmi dôležité. Dokážeme si navzájom vypomôcť,“ poznamenal na margo úspešnej spolupráce so svojimi spoluhráčmi v útoku Stals.

Stals: Je to obrovská česť

Pre 31-ročného popradského útočníka to bude prvá účasť na olympijskom turnaji, aj keď už reprezentačný dres svojej rodnej krajiny obliekol na majstrovstvách sveta celkovo šesťkrát.

„Hrať na olympiáde pre mňa znamená veľmi veľa. Je to obrovská česť reprezentovať svoju krajinu na najvýznamnejšom športovom podujatí na svete. Je to neuveriteľné, ale sezóna stále pokračuje a preto sa musím sústrediť na klubové povinnosti tu v Poprade. Do olympijského turnaja nás ešte čaká niekoľko zápasov, takže mysľou som stále v Poprade. Až keď budem s lotyšskou reprezentáciou v Soči, potom budem myslieť na olympijský turnaj,“ vysvetlil jeden z najväčších lídrov kamzíkov.

Medzi najlepšími na svete

Mužský turnaj v ľadovom hokeji na zimných olympijských hrách 2014 sa uskutoční v dňoch 8. až 23. februára v ruskom meste Soči.

Turnaja sa zúčastní celkovo dvanásť reprezentačných tímov. Zimné olympijské hry Soči 2014 absolvuje Lotyšsko v skupine C spoločne s Českom, Švajčiarskom a Švédskom.

„Na olympiáde sú veľmi silné všetky tímy. Každé mužstvo, ktoré sa tam predstaví, si to plne zaslúži. Budú tam tí najlepší hokejisti sveta. My sa tam pokúsime zahrať čo najlepšie a uvidíme, na čo to v konečnom účtovaní bude stačiť,“ uzavrel popradský olympionik, lotyšský hokejový útočník Juris Stals.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lotyš Stals z Popradu sa teší na olympiádu v Soči