Liptáci si v Zemplíne ani neškrtli

Radosť po druhom góle. V strede jeho autor Dominik Kunca.
Radosť po druhom góle. V strede jeho autor Dominik Kunca. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|15. apr 2013 o 00:00

Michalovce dosiahli prvú domácu výhru, triumfovali 2:0. Opäť zahodili viacero výborných príležitostí.



MICHALOVCE. V sobotu sa zrodilo premiérové víťazstvo MFK Zemplín Michalovce na vlastnom štadióne v tomto kalendárnom roku.

Zverenci kormidelníka Alberta Rusnáka ho dosiahli v súboji proti Liptovskému Mikulášu, ktorý po jednoznačnom priebehu zdolali 2:0 (1:0).

V súťaži už neprehrali šesť zápasov v rade a vďaka ďalšiemu plnému bodovému zisku si v druholigovej tabuľke opäť polepšili o jednu priečku a momentálne sú už na piatom mieste.

Mohli vyhrať aj vyššie

Zemplínčania sa od úvodného hvizdu rozhodcu do súpera zahryzli a k ničomu ho nepustili. Brankár Tatrana Matej Šavol sa musel mať neustále na pozore, pretože domáci často ohrozovali jeho svätyňu.

„Od prvej minúty sme mali loptu na svojich kopačkách, v úvodnom dejstve sme si vypracovali viacero vyložených šancí, ktoré ak by sme premenili, mohlo byť naše víťazstvo ešte vyššie. Sme však radi za tri body, konečne sme nimi potešili našich fanúšikov,“ rozhovoril sa stredopoliar Michaloviec Róbert Kovaľ.

Rýchly gól pomohol

Prvá gólová radosť MFK Zemplín prišla už po necelej štvrťhodine hry, keď po krásnom centri Janočka ešte krajšie hlavičkoval do siete Božok.

„Rýchly gól nám určite pomohol. Súper musel otvoriť hru a potom sa nám už ľahšie kombinovalo, aj sme sa jednoduchšie dostávali do šancí,“ tvrdil rodák z Humenného.

Podobne ako v súboji s Dubnicou, aj teraz mohli domáci už do polčasu viesť trojgólovým rozdielom, šance Hamuľaka, Korijkova či Kovaľa však zostali nevyužité. „Musíme sa viac sústrediť vo finálnej fáze. Takéto šance treba premieňať, pretože niekedy sa nám to môže vypomstiť a stratíme body.“

Remízy stále mrzia

Michalovce sa po rozpačitom vstupe do jarnej časti súťaže, kedy trikrát v rade remizovali, zdá sa, už rozbehli. V posledných dvoch dueloch nestratili ani bod a to znamená, že v druholigovej súťaži neprehrali už šesť zápasov za sebou.

„Jedna vec je, že sme neprehrali, druhá však tá, že až štyrikrát sme remizovali. Mrzí nás to, lebo výhier aj bodov mohlo byť viac. Pozitívne však je to, že opäť sme neinkasovali žiadny gól. Treba premieňať šance a výhry budú pribúdať na naše konto častejšie,“ uzavrel R. Kovaľ, mládežnícky reprezentant Slovenska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Liptáci si v Zemplíne ani neškrtli