Lipiansky sa vracia do Slovana, ako asistent Čadu

(Autor: TASR)
SITA|21. aug 2013 o 09:34

Bývalá opora hokejistov Slovana Bratislava sa vracia do klubu ako funkcionár.

BRATISLAVA. V minulej sezóne ešte pri absencii Miroslava Šatana kapitán bratislavského Slovana Ján Lipiansky sa stal prvým asistentom hlavného trénera slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy Rostislava Čadu.

S tridsaťdeväťročným centrom už v Slovane ako hráčom nepočítali a najskôr mu ponúkli prácu s mládežou. V utorok však predstavenstvo klubu rozhodlo, že bude prvým asistentom Rostislava Čadu. Českému koučovi budú pomáhať v realizačnom tíme aj ďalší bývalí reprezentanti Roman Stantien a Pavol Rybár, ktorí ostávajú vo svojich funkciách.

Ponuka na post asistenta pri A-mužstve Slovana Lipianskeho prekvapila i potešila. "Samozrejme, že táto myšlienka sa mi hneď pozdávala. Pre mňa je to určité vyznamenanie a pocta zo strany Rostislava Čadu. Napriek tomu, že som sa v novej sezóne v Slovane už začal venovať mládeži. Nad návrhom som nepremýšľal prakticky vôbec,“ povedal v rozhovore pre denník Šport Ján Lipiansky, ktorý sa bude vo voľnom čase naďalej venovať aj bratislavskej mládeži. V A-mužstve bude vytvárať prepojenie medzi hlavným trénerom a kabínou.

Lipianskeho čaká nová výzva a bude sa ju snažiť čo najlepšie naplniť. "Je iné hrať a iné pôsobiť v úlohe asistenta. Vždy som bol a aj zostanem srdcom i dušou slovanistom. Preto som rád, že budem môcť pôsobiť v tomto klube aj v novej pozícii. Teraz je na mne, aby som čo najskôr získal najvyššie trénerské vzdelanie," povedal pre Šport Ján Lipiansky.

Post prvého asistenta bol uvoľnený od konca minulej sezóny, keď z klubu odišiel Svatopluk Číhal. Tréner Rostislav Čada dlho zvažoval, s kým bude spolupracovať. Napokon sa rozhodol pre skúseného centra. Pre Šport definoval, čo napokon rozhodlo pri menovaní Lipianskeho.

"Jeho prirodzená autorita, ktorú som mal možnosť vidieť, keď pôsobil ako kapitán tímu, i jeho výkonnosti a celkového pôsobenia v Slovane. Pre mňa bol najvhodnejší kandidát na uvoľnený post po Svatoplukovi Číhalovi, ktorý v tejto funkcii skončil po minulej sezóne. Od Jana očakávam, že bude predovšetkým pozitívne pôsobiť na chalanov v kabíne, a to najmä na mladých hráčov. Privítal som aj to, že sa naďalej bude venovať mládeži."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Lipiansky sa vracia do Slovana, ako asistent Čadu