Lipany dnes, Prešov B a Sabinov zajtra

Sportnet|27. okt 2007 o 00:00

Druhá futbalová liga pokračuje trinástym kolom. Zaujímavé duely sa črtajú v Prešove, Sabinove a Lipanoch. Najväčším ťahákom bude zrejme nedeľňajší

súboj východniarov. Na sabinovský trávnik privedie vranovské mužstvo tréner M. Jantek.

PREŠOV/SABINOV/LIPANY. Nuž a práve rezerva 1.FC Tatran Prešov zaskočila v minulom kole Vranovčanov na ich ihrisku. Zverenci J. Džubaru a J. Fabiána výhrou 3:1 dali aspoň sčasti zabudnúť na predošlú domácu prehru s lídrom súťaže zo Žiaru nad Hronom.

Béčko si verí

"Na stretnutie s lídrom sa len tak ľahko zabudnúť nedá," tvrdí asistent trénera Džubaru Jozef Fabián. "Nezvládli sme ho. Z prehry sa však poučili. Ukázalo sa to potom v ďalšom kole vo Vranove. Trojgólovú výhru ale vôbec nepreceňujeme. Celú prípravu v týždni sme smerovali k ďalšiemu plnému bodovému zápisu." Prešovské béčko, aktuálne v tabuľke siedme, hostí v nedeľu od 10.30 hod. jedenáste Turčianske Teplice. "Pracovali sme hlavne na efektivite našej hry. Tá totiž nie je stále v súlade s našimi predstavami. V tomto smere sme zlyhali so Žiarom. Inak sme mohli s Vranovom vyhrať aj výraznejším rozdielom. To už ale nie je podstatné. Dôležité pre nás teraz je, zvládnuť najbližší súboj. O Turčianskych Tepliciach je známe, že viac vody vedia namútiť na štadiónoch súperov, ako na vlastnom. Takže pracujeme na tom, aby to v prípade nášho ihriska neplatilo. Držíme sa pravidla, že doma je našou povinnosťou vyhrať."

Šláger v Sabinove

MFK Slovan Sabinov hostí tradične v nedeľu popoludní (tentoraz od 14. hodiny) šiesty MFK Vranov nad Topľou. Domáci majú doterajšiu bilanciu vyrovnanú. Na desiatej priečke so 16 bodmi štyri zápasy vyhrali, štyri remizovali a štyri prehrali. Zajtra sa vynasnažia vylepšiť predovšetkým prvú kolónku. "V minulom kole sme sa museli zo zdravotných dôvodov zaobísť bez kapitána tímu M. Miščíka a jedného z najskúsenejších hráčov T. Martausa. Dúfam, že aspoň jeden z nich bude v dnešnom derby k dispozícii. Očakávame zvýšený divácky záujem. Nádejame sa, že po skončení stretnutia budú návštevníci odchádzať spokojní," uviedol na margo stretnutia sabinovský tréner Marián Semančík.

"Odeváci" s polámanými nohami

O stopercentný bodový zisk hodlajú zabojovať aj futbalisti ŠK Odeva Lipany. Ich súperom je dnes od 14. hodiny mužstvo Dolného Kubína. "Naše zámery sú jasné. Na druhej strane sa ale musíme znovu zaobísť bez dvojice zranených hráčov. Zlomeniny nôh na dlhší čas nám vyradili Hudého aj Jendruša," pripomína tréner "odevákov" Ondrej Desiatnik. "Našťastie, ostatní hráči sú v poriadku. Dolný Kubín som videl hrať v Sabinove. Je to fyzicky zdatný a určite ťažký súper. Čaká nás šichta, ale veríme, že ju úspešne zvládneme."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lipany dnes, Prešov B a Sabinov zajtra