Liečba Hossovho ramena úspešne pokračuje

Marián Hossa (vľavo) pri príchode na štadión Blackhawks.
Marián Hossa (vľavo) pri príchode na štadión Blackhawks. (Autor: SITA/AP)
SITA|24. okt 2009 o 22:10

Liečba ramena slovenského hokejového krídelníka Mariána Hossu pokračuje na rozdiel od jeho krajana a kamaráta Pavla Demitru aj naďalej úspešne a podľa plánov.

CHICAGO.

Ako informuje denník Daily Herald, Hossa už v súčasnosti pracuje s hokejkou a počas korčuliarskych tréningov na ľade pomaly začína aj so streľbou pukov. Hossa by sa mal na zámorské klziská NHL vrátiť koncom novembra, jeho súčasná rehabilitácia nevylučuje ani skoršiu tohtosezónnu premiéru.

"Už sa nevie dočkať ďalšieho kroku, keď začne trénovať na ľade so spoluhráčmi. Potom neskôr sa už bude zapájať aj do osobných súbojov. Za krátky čas urobil skutočný progres. Neviem povedať, kedy bude hrať, ale so súčasným vývojom sme spokojní,“ povedal per Daily Herald tréner Chicaga Joel Quenneville.

Hossa v júli úspešne absolvoval operáciu pravého ramena. Najdrahšiemu hráčovi v histórii Chicaga lekári chirurgicky zreparovali drobné natrhnutie svalovo-väzivového pletenca v okolí ramenného kĺbu.

Odchovanec trenčianskeho hokeja uzavrel v prvý júlový deň s Blackhawks zmluvu na 12 rokov s hodnotou 62,8 milióna USD. Nový zamestnávateľ sa najskôr pokúšal o konzervatívnu terapiu a rehabilitáciu, operácia mala byť až posledným riešením. Hossa hral s poškodeným ramenom už v poslednej sezóne.

Budaja pripravila o prvý štart chrípka

DETROIT. Hokejový brankár Peter Budaj si na svoj tohtosezónny debut v bránke Colorada ešte bude musieť počkať. Banskobystričan mal nastúpiť na piatkový duel proti Caroline, napokon však pre chrípku v zápasovom kádri Avalanche chýbal.

Tréner Colorada Joe Sacco chcel postaviť proti Hurricanes Budaja, aby dal voľno Craigovi Andersonovi. Ten napokon odchytal aj deviaty zápas sezóny a v sobotu bude čeliť aj strelám hráčov Detroitu.

"U Petra sa objavili už vo štvrtok popoludní príznaky chrípky. Aj preto som hneď volal Craigovi a informoval ho, že pôjde do bránky,“ ozrejmoval pre Denver Post situáciu Joe Sacco, ktorý z farmy v Lake Erie do prvého tímu na záskok v pozícii dvojky povolal Tylera Weimana.

Keďže Budaj má chrípku a v zámorí je stále aj aktuálny vírus H1N1, okamžite sa objavili aj otázky, či slovenský brankár bude jediným nakazeným hráčom Colorada.

"Sme neustále opatrní. S Petrom, keď sa objavili uňho príznaky chrípky, sme urobili správnu vec, že sme ho poslali domov. Uvidíme, ako sa bude cítiť neskôr. Nie som lekár, takže neviem povedať, ako to pôjde ďalej. Ale urobíme čokoľvek, aby naši hráči ostali zdraví,“ dodal pre Denver Post Sacco.

Sekera zatiaľ bez kontaktu

BUFFALO. Hokejový obranca Andrej Sekera z Buffala sa zotavuje zo zranenia rebra, ktoré utrpel 10. októbra v súboji NHL s Nashvillom.

V piatok 23. októbra podľa Sabres Insider absolvoval aj tréning. Na ľade sa však nezapájal do cvičení, pri ktorých hrozil ostrejší stret a osobný súboj.

Sekera mal podľa pôvodných prognóz vynechať minimálne dva týždne. Slovenský zadák odohral v tejto sezóne za Buffalo zatiaľ tri zápasy, v ktorých nebodoval. Na svojom konte má mínusový bod, tri strely na bránku a dve trestné minúty.

Ovečkin dostal pokutu

UNIONDALE. Hokejová hviezda Washington Capitals Alexander Ovečkin si za podrazenie Richa Peverleya z Atlanty vo štvrtkovom zápase NHL vyslúžila od vedenia súťaže a disciplinárnej komisie bližšie neurčenú pokutu.

Podľa viacerých zámorských médií sa výška pokuty pohybuje v rozpätí 1000 až 2500 dolárov. Ovečkin v zápase dostal trest za podrazenie, ďalší dištanc mu nehrozí. Tréner Capitals Bruce Boudreau svojho hráča chráni a nerozumie, prečo dostal pokutu.

"Bolo to nebezpečné, som preto rád, že liga sa pozerá aj na tieto veci. Nemyslím si však, že by Alex išiel do súboja s úmyslom protihráča zraniť,“ uviedol Boudreau.

Rus Ovečkin sa v sobotu ráno potešil, že ho nečaká žiadny dištanc, na druhej strane však vedel, že neurobil ani správnu vec. "Dobré je, že nevynechám žiaden zápas. Je to však zároveň pre mňa aj zlá situácia, lebo moje správanie teraz nevyzerá práve najlepšie," poznamenal Ovečkin.

Ruutu s trojzápasovým dištancom

RALEIGH. Fínsky hokejista v službách klubu NHL Carolina Hurricanes Tuomo Ruutu dostal od disciplinárnej komisie trojzápasový dištanc za svoj tvrdý zákrok na útočníka Colorada Darcyho Tuckera.

Ruutu narazil Tuckera tvrdo na mantinel v druhej tretine piatkového zápasu. Hokejistovi Avalanche, ktorý bol chvíľu na ľade v bezvedomí, museli lekári pri prvom ošetrení ešte na ľade znehybniť krk. Následne ho previezli na ďalšie vyšetrenia do nemocnice, kde mu rany na čele zašili celkom 40 stehmi.

Tucker utrpel otras mozgu, vyšetrenia na CT neodhalili ďalšie zranenia. Noc však strávil v nemocnici na pozorovaní a v sobotu by ho mali prepustiť. Tucker by mal pauzovať najbližších desať dní.

Ruutu za svoj zákrok dostal okamžite trest do konca zápasu. Pre dištanc príde o vyše 59-tisíc dolárov. Do NHL sa môže vrátiť 1. novembra v súboji Caroliny proti San Jose.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Liečba Hossovho ramena úspešne pokračuje