Ličartovce vyradili Trnavu!

Sportnet|21. apr 2004 o 00:00

TRNAVA - Futbalisti druholigových Ličartoviec si zahrajú vo finále Slovenského pohára. Vo včerajšom odvetnom semifinálovom zápase vyhrali na ihrisku ligovej Trnavy 1:0. Prvý zápas sa skončil nerozhodne 1:1. ôsmeho mája sa stretnú v Dunajskej Strede s ...


Slovenský tenista Dominik Hrbatý prehral v 1. kole turnaja v Monte Carle s Argentínčanom Davidom Nalbandianom 3:6, 0:6. FOTO - TASR/AFP



TRNAVA - Futbalisti druholigových Ličartoviec si zahrajú vo finále Slovenského pohára. Vo včerajšom odvetnom semifinálovom zápase vyhrali na ihrisku ligovej Trnavy 1:0. Prvý zápas sa skončil nerozhodne 1:1. ôsmeho mája sa stretnú v Dunajskej Strede s lepším z dvojice Šaľa - Petržalka. Toto semifinále sa hrá dnes, v prvom súboji vyhrala Artmedia 3:1.

Spartak Trnava - Steel Trans Ličartovce 0:1 (0:0) - prvý zápas 1:1, do finále postúpili Ličartovce.

GÓL: 68. J. Majoroš ml. TRNAVA: M. Čech st. - Marcel Gašparík (75. Sečanský), Hrabal, Fall, Filip - P. Staňo - P. Hodúr, Ujlaky, P. Ďuriš, Husár (22. Masaryk) - Kožuch (40. Michal Gašparík). LIČARTOVCE: Vojtaško - Krakovský, Bašista, Šinglár, Kaminský - T. Šimko, Andraščík, Lesniak, Martaus (77. Bicák) - J. Majoroš ml. (90. M. Adam) - Pagor (71. R. Tomko). Pred 1812 divákmi rozhodoval Udvardy, žlté karty J. Majoroš ml, Bašista, Kaminský.

Trnavčania pred poloprázdnymi tribúnami začali síce aktívnejšie, ale bez efektu. Druholigisti z Ličartoviec sa snažili iba dlhými loptami dostať za chrbát obrany Spartaka, kde číhal nebezpečný Pagor. Domáci pustili hostí do vyloženej šance v 15. min. Jediný vysunutý hrot Pagor našiel presnou prihrávkou nabiehajúceho Martausa, ktorý bez prípravy zo šestnástky tvrdou strelou natiahol brankára Čecha a ten iba reflexne loptu vyrazil na roh. Červeno-čierni sa nezmohli na žiadnu súvislejšiu akciu či priamu strelu na bránku hostí. Ličartovce svojou jednoduchou hrou boli viac ako vyrovnaným súperom tretiemu mužstvu Corgoň ligy. Obidvom tímom však v zápase chýbala presná finálna prihrávka či moment prekvapenia. Hostia, vzhľadom na výsledok prvého merania síl vedomí si imperatívu skórovať, po obrátke trestali trnavskú pasivitu. V 68. min otvoril gólový účet stretnutia z priameho kopu z 20 m presnou strelou do šibenice Majoroš. Hostia po úspešnom zásahu boli aj naďalej futbalovejší, šance striedajúcich R. Tomka v 74. min a Bicáka v 86. min doslova volali po góloch. Trnavčania predviedli solídnu akciu iba v 73. min, keď Marcel Gašparík centrom našiel Falla, ktorý hlavičkoval tak, ako nechcel. Ličartovce vyprevádzal po konečnom hviezde potlesk. (sita, r)

Povedali po zápase

Vladimír Ekhardt, asistent trénera Trnavy: "Súper je právom vo finále, pretože nás predstihol vo všetkých smeroch. Dnes jasne všetci videli, kto bol lepší. Chcel by som sa ospravedlniť fanúšikom za predvedenú hru." Jaroslav Rybár, tréner Ličartoviec: "Vedeli sme, že výsledok prvého zápasu je nepriaznivý, a museli sme podriadiť taktiku tomu, že treba dať gól. Taktika však nerozhodla, ale srdiečko, s ktorým naši chlapci hrali."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ličartovce vyradili Trnavu!