Lajčák očakáva proti Loky zápas ako remeň

Sportnet|28. aug 2014 o 00:00

Minulý víkend sa predstavili stále sa lepšiaci Popradčania v Trebišove.

Minulý víkend sa predstavili stále sa lepšiaci Popradčania v Trebišove, kde ich čakal neľahký zápas so súperom, ktorý nikdy doma nepredáva svoju kožu zadarmo.

POPRAD. Potvrdilo sa to aj tentoraz, keď mužstvo spod Tatier opäť potvrdilo spoľahlivým výkonom stúpajúcu formu a zo Zemplína napokon odišlo po remíze 1:1 so ziskom cenného bodu.

Stretnutie navyše začali hostia lepšie, keď už do prestávky si dokázali získať vedenie, o ktoré však po zmene strán napokon prišli. Z konečnej deľby bodov mohla preto zavládnuť v popradskom mužstve znova dostatočná spokojnosť, ktorú neskrýval ani kouč Vladimír Lajčák.

„Z našej strany môžem stretnutie hodnotiť ako úspešné a zisk bodu ako veľmi cenný. V prvom polčase, keď síce domáci hrozili z rýchlych protiútokov a vypracovali si aj jednu gólovú šancu, sme zápas kontrolovali a postupne sa aj čoraz viac presadzovali. Zároveň sme si vytvárali sľubné strelecké pozície a hlavne po peknom góle Michlíka na ihrisku dominovali. Žiaľ, v druhom polčase sme už nemali tak dobrú defenzívu v strede poľa, pričom súper dokázal získať hernú prevahu. Našťastie pre nás z tejto zlepšenej hry v poli v podstate nič vážnejšie nevyťažil a nejakými gólovými šancami nás neohrozil. Naopak, my sme v tomto čase podnikli niekoľko rýchlych brejkov a dokázali si vytvoriť tri sľubné šance, z ktorých sme však ani jednu nedokázali premeniť. Keďže Trebišov je v súčasnosti silnejšie mužstvo ako bolo v jarnej časti, s konečným výsledkom môžem byť spokojný, no s hrou v druhom polčase už nie.“

Popradské mužstvo, ktoré má za sebou už jednu tretinu jesennej časti, vykročilo ako nováčik súťaže vynikajúco, čo potvrdzuje ziskom ôsmich bodov a umiestnením v prvej polovici tabuľky. Táto skutočnosť potešila aj trénera tímu, ktorý takýto počet bodov nečakal.

„Bodový zisk, ktorý sme zatiaľ dosiahli, je pre nás naozaj dobrý a pravdupovediac, ani sme ho veľmi nečakali pri tomto vyžrebovaní, aké sme v prvých kolách mali. Na druhej strane vnímame aj rezervy, ktoré v mužstve momentálne máme a vnímame aj požiadavky, ktoré kvalita mužstiev v tejto súťaži vyžaduje. Znamená to, že máme ešte veľa úloh, na ktorých budeme naďalej intenzívne a trpezlivo pracovať.“

Lokomotíva je nevyspytateľná

Popradský kolektív má túto sobotu pred sebou jeden z ďalších náročných duelov, keď vo večerných hodinách v NTC privíta nevyspytateľnú Lokomotívu Košice, ktorá sa v súčasnosti zlepšuje od zápasu na zápas. Dá sa preto očakávať opäť zaujímavý súboj.

„Od súpera z Lokomotívy sa dá predpokladať bojovný a agresívny futbal spojený s obrovským nasadením. V každom stretnutí sa navyše snaží o dobrý výsledok, preto sa dá predpokladať, že by to mal byť znova zápas ako remeň. Keďže my už našim vďačným divákom nemôžeme ponúknuť nič iné ako víťazstvo, budeme sa oňho všetci čo najviac usilovať.“

Jedným z príkladov popradského mužstva bola aj 21-ročná letná ofenzívna posila zo Spišského Podhradia Erik Maliňák, ktorý sa aj v tomto stretnutí predviedol poctivým výkonom. Po vydarenom meraní síl považoval síce remízu za uspokojivý výsledok, ale nepochyboval o tom, že mužstvo malo aj na víťazstvo.

„Stretnutie sme začali dobre, no v ďalšom priebehu nám vypadol stred poľa a hru v ňom ovládli domáci. My sme sa zameriavali prevažne na rýchle brejky a po dvoch z nich, ktoré som si vytvoril práve ja, som buď netrafil bránu, alebo mi ho vystihol domáci gólman. Škoda premárnených šancí, pretože i keď bod z Trebišova je dobrý, určite sme mohli aj vyhrať.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lajčák očakáva proti Loky zápas ako remeň