L. Hudáček tvrdí, že Julo je slabší pod vyrážačkou

Súrodenecký súboj. Libor Hudáček by rád prekonal brata Jula.
Súrodenecký súboj. Libor Hudáček by rád prekonal brata Jula. (Autor: veja)
Sportnet|26. feb 2010 o 00:00

Súboje rivalov Slovana a Košíc dostali nový rozmer po tom, ako belasých posilnili bratia Richard a Róbert Hunovci, ale aj Libor Hudáček. V tíme oceliarov totiž pôsobia Rudolf Huna a Július Hudáček, a tak je duel Slovana a Košíc aj bratským zápolením.



KOŠICE. Odchovanci Spišskej Novej Vsi Július a Libor Hudáček budú dnes stáť proti sebe. Košický brankár Július Hudáček nastúpi proti mladšiemu bratovi Liborovi, ktorý hráva v útoku Slovana. Kto vyjde zo súrodeneckého zápasu úspešnejšie? Libora, ktorý skóroval v posledných troch zápasoch dvakrát a v tejto sezóne má na konte v 36 zápasoch už 24 kanadských bodov, sme sa opýtali:

Košice ťahajú desaťzápasovú víťaznú šnúru. Dokáže ju pretrhnúť vedúci Slovan?

"Isté je, že jedna séria sa skončí, lebo aj my bodujeme deväť zápasov po sebe. Sme vo veľkej pohode, hráme doma, to by malo rozhodnúť v náš prospech. Košičania budú po dlhej ceste, to by sme mali využiť."

Slovan bodoval deväť zápasov po sebe. Bavíte sa teda ako víťaz základnej časti hokejom?

"Jediné mínus posledného obdobia bolo, že sme mali zranených a chorých hráčov, ale už sa vracajú do zostavy. Aj preto sme hrávali na tri päťky, ale inak je všetko v úplnej pohode."

Do play-off pôjdete z prvého miesta. Nechýba už v záverečných kolách základnej časti motivácia?

"Ako náš kapitán hovorí pred každým zápasom, hráme o prémie, ešte si môžeme prilepšiť, a to je tiež motivácia. Okrem toho sa tu hrá aj o psychickú pohodu pred záverom súťaže."

Slovan už trikrát v tomto ročníku extraligy Košice zdolal. Naposledy prehrával v Steel Aréne 0:3 a zápas otočil na 5:3. Takýmito výsledkami si budujete sebavedomie?

"Prehrávať v Košiciach 0:3 a nakoniec mať tri body, to bolo jedno z najväčších víťazstiev Slovana v tejto sezóne, tak ako to v našej šatni odznelo. My s Košicami nemôžeme prehrať, aj keby sme prehrávali 0:3."

Hecujete sa pred šlágrom s bratom?

"Jasné, telefonát deň pred zápasom je aj o tom. Tak uvidíme, kto bude mať navrch. Ja Julovi veľmi fandím, viem, že sa mu darí, ale proti nám to nemusí platiť."

V drese dvadsiatky ste už Jula v tejto sezóne prekonali, v belasom drese ešte nie...

"Tak žeby teraz? Potešilo by to."

Poznáte slabé miesta svojho súrodenca?

"Tak v prvom rade je to brankár, ktorý má opačné garde. Podľa mňa má slabšie miesto pod vyrážačkou, lebo lapačku má veľmi dobrú. Na zápase to otestujeme. Každopádne, na zápas sme sa pripravovali poctivo, tréneri dotiahli na tréning brankára z juniorky, ktorý má opačné garde ako Julo. Predsa len, pre hráča je to nezvyk. Idete sám na bránku, chcete to dávať na lapačku a odrazu je tam vyrážačka. Tak sme sa na to pripravovali."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»L. Hudáček tvrdí, že Julo je slabší pod vyrážačkou