Kvalitnému meraniu síl chýbalo iba gólové korenie

Sportnet|19. sep 2011 o 00:00

V sobotu privítali Popradčania lídra súťaže, ktorý doposiaľ nenašiel premožiteľa. Bardejovčania svoju suverenitu chceli potvrdiť aj pod Tatrami.

POPRAD. Boli si však vedomí, že k plneniu cieľa budú musieť vynaložiť nemálo úsilia. Domáce mužstvo momentálne tiež nepozná horkosť prehry a tú nechceli utŕžiť ani v tomto, pre nich, veľmi náročnom meraní síl.

Popradský divák sa síce gólového korenia nedočkal, no mohol byť svedkom vynikajúceho a obojstranne útočného súboja. Konečná deľba bodov bola preto spravodlivým výsledkom. Potvrdil to aj po závere stretnutia asistent trénera domáceho tímu Vladimír Lajčák: „V tomto zápase, ktorý zniesol určite aj prísnejšie kritériá, nie je našim hráčom čo vyčítať. Obmenou rozostavenia na ihrisku sme sa snažili vedúci kolektív prekvapiť, ale presvedčili sme sa, že ide naozaj o vyspelé mužstvo, ktoré má už teraz značne naštartované na postup. Teší ma, že sme s ním väčšinu stretnutia hrali otvorenú partiu a v určitých fázach sme mali aj herne navrch. Na druhej strane sa však znova potvrdil azda náš doposiaľ najväčší problém, hlavne na domácom ihrisku, a tým je žalostná koncovka. Do sľubnej gólovej príležitosti sa dokážeme dostať iba veľmi ťažko a nerobia to útočníci, ale zväčša ich ostatní spoluhráči. Napriek tejto skutočnosti, na ktorú vyložene umierame, považujem túto deľbu bodov za úplne zaslúženú. Súper z horného Šariša nebol pre nás vôbec ľahkým a tento výsledok je pre nás odmenou za zodpovedný výkon a úspech za vynaloženú prácu.

Hosťujúci kouč Mikuláš Komanický uznal terajšie herné kvality popradského mužstva, ktoré mal navyše v poslednom období dobre zmapované. Konečný bezgólový rezultát síce považoval tiež za spravodlivý, no mrzelo ho, že jeho zverenci nedokázali z územnej prevahy nič vyťažiť. „Nepochybujem o tom, že domáci aj tentokrát výrazne potvrdili svoju súčasnú dobrú formu, ktorá určuje ich terajšie postavenie v tabuľke. Po víťaznom pohárovom stretnutí, ktoré dosiahli vo Zvolene, šetrili niekoľko vlastných opôr práve proti nám, a preto sme si uvedomovali, že nás nečaká ľahká úloha ako uspieť. Nakoniec sa nám ju, i keď ziskom bodu, predsa len podarilo zvládnuť a potvrdili sme herné kvality. Som veľmi rád, že sme natiahli našu sériu bez prehry už na dvadsaťštyri stretnutí. Vzhľadom na celkový vývoj zápasu, považujem zisk tohto bodu pre nás kladným a pevne verím, že nášmu mužstvu znova napomôže k ďalším víťazstvám na vlastnom ihrisku. Ich dosiahnutie ale nebude pre nás vôbec ľahké, pretože privítame mužstvá, ktorým sa doposiaľ nedarí, a preto určite nebudú chcieť predať u nás svoju kožu lacno.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kvalitnému meraniu síl chýbalo iba gólové korenie