Kukučka si veľmi cení tretie miesto

Peter Vejačka a Tomáš Kukučka.
Peter Vejačka a Tomáš Kukučka. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|22. feb 2017 o 00:00

Patrí k pravidelným účastníkom Dobšinskej zimy.

DOBŠINÁ. Rely jazdca Tomáša Kukučku zaskočila otázka, ktorýkrát už štartuje na Dobšinskej zime.

„Štvrtá alebo piata. To sme ma normálne zaskočili,“ lovil v pamäti Tomáš Kukučka a s úsmevom dodal: „Myslím, že piata.“ V skutočnosti to bol už jeho šiesty štart, ako upresnil pohľad do archívu.

V aktuálnom ročníku skončil so spolujazdcom Petrom Vejačkom na celkovom treťom mieste.

„Bolo aj lepšie, ale po pravde musím priznať, že tu bola ozaj obrovská konkurencia, aká sa tu v minulých rokoch nezišla, takže to tretie miesto si najviac cením, pretože v tejto konkurencii ho dosiahnuť je dosť veľké šťastie náhoda i umenie,“ povedal Kukučka.

Už na prvú skúšku Žrebčín sa veľmi tešil.

„Je to tam veľmi zamotané. Mám to rád. Len bohužiaľ, v prvej skúške na začiatku nefungoval motor, zdochol. Kým som stihol auto reštartovať a začalo normálne ísť, mi nejaký čas ušiel a psychicky ma to trochu rozhodilo. V druhom kole, keď som prešiel cez brod, auto začalo ísť na dva valce, tak som myslel, že rozkúšem volant, ale chvalabohu asi po kilometri sa chytilo. Takže potom som dobiehal, čo sa dalo, ale zrovna Žrebčín mi nevyšiel,“ povedal jazdec.

Automobilové preteky Dobšinská zima 2017: fotogaléria

19.2.2017

Skúška Vlčia dolina – Podkova už pre Kukučku nebola neznáma.

„Jazdí sa každý rok, teda ju už tak trochu aj poznám. Druhé kolo sa išlo v hmle a myslím si, že s týmto autom by to ťažko išiel niekto rýchlejšie. Ako povedal spolujazdec, že to bolo, tak ako sa má. Doslova sme sa odrážali od snehových mantinelov, dávali sme to tam naplno. Hore sme vyšli bez nárazníka, bez svetla. Tam sme išli aj pekný čas. Žrebčín na nevyšiel a inde sme sa to snažili dobehnúť,“ uviedol Kukučka.

Eurobus je divákmi obľúbená skúška. Dosť sa ich tu zišli v uplynulom ročníku.

„Všetci mi hovorili, nešmýkaj, nešmýkaj, nešmýkaj, ale ja keď vidím tam tých ľudí, tak ja musím šmýkať. Trať som prešmýkal, myslím si, že ľudia boli radi a napriek tomu, že som fakt všetko išiel total bok, tak ten čas nebol až taký zlý,“ povedal Kukučka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kukučka si veľmi cení tretie miesto